Victorias och Daniels oväntade julval – därför bryter de traditionen

Kronprinsessfamiljen önskar god jul. December 2016.

Kronprinsessfamiljen önskar God jul. December 2016.

God jul önskar kronprinsessfamiljen! I dag släppte hovet denna nya fina bild på kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle. Fotot är taget i Tyresta Nationalpark, där familjen gick promenad och grillade korv tillsammans.

Fotot skiljer sig en hel del från de bilder som familjen tidigare skickat ut kring jul. Vi har fått se foton där man bakar pepparkakor, julbröd och klär granen. Men i år satsade man alltså på något annat. Ett helt annat tema, så att säga. Valet är oväntat, främst för att kronprinsessan, och Daniel, är känd för att satsa på det traditionella.

Svensk Damtidning ringde upp hovets Margareta Thorgren för att få veta mer om kronprinsessparets något oväntade julval.

Årets julbild är lite annorlunda, lite mindre traditionell, varför har man valt att göra så?

– Man har valt att variera sig år efter år, vi har fått se många olika bilder genom åren, och den här gången har de valt att vara utomhus. Hela familjen är mycket naturorienterad och syftet bakom bilden är att visa vilken fantastisk natur vi har här i Sverige. Naturen är något som alla kan nyttja, det är bara att ta på sig kläder och gå ut. Det är något man kanske tar för givet.

Hur involverade är kronprinsessparet i en sådan här bild?

– Det är kronprinsessparets bild och film och de är väldigt involverade.

Bilden togs i Tyresta nationalpark, betyder den platsen något extra för familjen?

– Det är en plats som vi valde ut som är väldigt fin och härlig. Att vara ute och röra på sig, det är något som kronprinsessfamiljen gör ofta.

Men det blev inget julbak en någon granpåklädning i år. Istället blev det friluftstema. Har de något med organisationen Generation Pep att göra?

– Det är klart att Generation Pep, det finns där. Det är ett stort projekt som är påbörjat… Men det här är den tredje julbilden och filmen, med variation, som vi skickar ut och i år är temat naturen. Naturen finns för alla. God jul!

Av: Johanna Lejon.

Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.