Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels premiär...

21 maj, 2011, 08:16 
Agneta Nisbeth
Annons

Fredagskvällen i Ockelbo blev en härlig sommarkväll för kronprinsessan Victoria och prins Daniel som premiärbar Ockelbobornas bröllopsgåva – Ockelbodräkten.

Annons

Vilken entré! Till publikens stora förtjusning anlände Daniel och Victoria till middagen på Wij Trädgårdar i varsin Ockelbodräkt!

– Det är faktiskt första gången vi bär dem, det här är ju vår bröllopsgåva från Ockelboborna, sa prins Daniel.

– Ja, det är premiär ikväll, sa Victoria.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mamma Ewa Westling kramar om sin son Daniel och Olle Westling kramar svärdotterna Victoria.

Och det blev en varm kväll på alla sätt. Inte bara för att sommarkvällen bjöd på ljumma vindar och strålande sol över de krispigt gröna fälten – utan också för hjärtligheten mellan kronprinsessparet och Daniels föräldrar Olle och Ewa och Daniels syster Anna och hennes Mikael Söderström. Vilka glada skratt och härliga kramar det blev!

Annons

– Vad fin du är, Victoria, sa Olle till sin strålande svärdotter.

Ockelboprofiler

Bland gästerna siktades också Ockelboprofiler som Svante Stockselius, Tussen Formgren och Wij Trädgårdars skapare Lars Krantz.

Sedan var det dags att sätta sig till bords i det gamla sädesmagasinet från 1800-talet där det dukats upp till fest för drygt 80 personer. IKEA hade tillsammans med personalen på Wij Trädgårdar smyckat lokalen mycket effektfullt med björkar och päronblom och enkelt vitt porslin.

Annons

– Vi ville ta in naturen i den här vackra lokalen. Och hålla dukningen enkel och tilren, berättade Anna för Svensk Damtidning.

Bröllopsfestligheter

Kvällen bjöd också på underhållning av kören Konvaljerna, solosång av Lisa Blomberg som sjöng Ockelbos brudmarsch av Anders Voxberg och därtill visades det bildspel från förra årets bröllopsfestligheter på storbilds-tv.

Ekolgiskt

Och så var det en meny utöver det vanliga förstås, skapad av kocken Rune Kalf-Hansen.

– Menyn är 100% ekologisk och närproducerad, berättade Rune för Svensk Damtidning.

Bjöds på prins Daniels favorit

Det bjöds bland annat på inlagd strömming med granskott, knäckebröd med ätbara blommor och sallad på vildsvinsalami, ägg och lingondressing, biff med palsternacka med pepparrot och ost och så chokladefterrätt givetvis – det är ju prins Daniels favorit!

Mamma Ewa, pappa Olle och syster Anna fanns med även denna trevliga  kväll.

Annons

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten och reporter Camilla Spjuth Palve bevakar kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Gästrikland.

Annons