Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels privata middag på Haga: ”En underbar kväll”

25 apr, 2022, 10:35 
Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Haga slott

Det var en mycket speciell middag som ägde rum hemma hos Victoria och Daniel på Haga i torsdags!

Annons
EXKLUSIVT: Victorias romantiska utekväll med Daniel – se filmen!Brand logo
EXKLUSIVT: Victorias romantiska utekväll med Daniel – se filmen!

Kronprinsessan var värdinna i ett ärmlöst rosenmönstrat fodral med rosetter på axlarna, och prins Daniel körde på sin prydliga kostymlook.

Middagen serverades i den blå matsalen och sedan fortsatte pratet över kaffekopparna i den angränsande salongen.

Dukat till middag i matsalen på Haga slott
Så här brukar det se ut när det är dukat till fest i matsalen på Haga. Kammarmästare Jonas Wallin, som ansvarar för Victorias och Daniels hushåll, läger sista handen vid dukningen.

Då och då har kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, just sådana här icke-officiella middagar på Haga slott, och bland de gäster som fick slå sig ner vid det vackert dukade bordet i matsalen i torsdags kväll fanns både Stiftelsens partners och representanter för de organisationer och verksamheter som man stödjer.

Annons

På det här sättet fick Victoria och Daniel en möjlighet att träffa dem under avspända former och höra sig för om vad som hänt sedan sist.

En av dem som fick tillbringa torsdagskvällen på Haga slott var den ideella organisationen Suicide Zero – som arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige – och dess generalsekreterare Rickard Bracken. Han höll också ett tal som enligt uppgift berörde många.

– Varmt tack till H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel, Kronprinsessparets Stiftelse och samtliga partners för att ni stöttar vårt arbete och för en underbar middag på Haga slott – tillsammans gör vi skillnad för våra barn och unga, skriver han på Instagram.

– Det är otroligt hedrade för oss som organisation att vara på plats på Haga slott tillsammans med Kronprinsessparets Stiftelse och samtliga partners.

– Vi delar deras vision om att alla barn och unga oavsett förutsättningar ska få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro samt ambitionen om att motverka utanförskap och främja god hälsa för barn och unga i Sverige.

Haga slott
Det lyser inbjudande i de höga salongsfönstren på Haga slott. Vem skulle inte vilja gå på middag där!

Hovet om Victorias och Daniels middag på Haga

Med runt bordet denna kväll var också Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft och Ahmed Abdirahman som är VD för stiftelsen The Global Village.

Annons

– Syftet med middagen var att ge Kronprinsessparets stiftelses partners en uppdatering av verksamheten och av de projekt och organisationer som stiftelsen stödjer för att motverka utanförskap och främja hälsa för barn och unga, säger verksamhetschefen Elin Annwall till Svensk Dam.

Ahmed Abdirahman som gästade Haga slott, han är grundare av The Global Village och Järvaveckan,
Ahmed Abdirahman, grundare av The Global Village och Järvaveckan,

Elin Annwall berättar också att sammankomsterna på Haga återkommer varje år:

– Vår förhoppning är att de är trevliga och givande och ger deltagarna nya insikter och perspektiv.

Foto: TT, SVT, Suicide Zero/Instagram

Annons