Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels resa till Bosnien och Hercegovina

06 nov, 2019, 10:08 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria och prins daniel med bosnien hercegovina
"At last". Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kan nu äntligen inleda sitt besök i Bosnien och Hercegovina. Men det har varit många turer på vägen.
Annons

Victorias och Daniels officiella besök i Bosnien och Hercegovina har knappt början men resan har redan kantats av dramatik. Och ett tag var det oklart om de överhuvudtaget skulle kunna genomföra programmet.

Först var det demonstrationer utanför svenska ambassaden i Sarajevo, där man protesterade mot Svenska Akademiens beslut att ge 2019 års Nobelpris i litteratur till författaren och filmregissören Peter Handke. Sedan gick regeringsplanet sönder – vilket gjorde att kronprinsessparet inte kunde lyfta från Stockholm.

Tekniskt fel på Victorias och Daniels flygplan

Men nu är Victoria och Daniel äntligen på plats i Sarajevo. Vi har talat med hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm som reder ut vad som hände.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Planet skulle ha lyft från Stockholm igår eftermiddagen, men det blev kvar på marken på grund av ett tekniskt fel.

– Kronprinsessparet och stadsrådet Isballa Lövin fick åka med det andra regeringsplanet, som landade från Afrika inatt. Det lyfte från Stockholm tidigt imorse.

Ulrika Näsholm berättar också att man har fått justera det officiella programmet – på grund av förseningen.

– De kommer att börja dagen med att träffa presidentrådet, som de egentligen skulle ha träffat igår kväll, säger hon.

Foto: TT

Annons