Victorias och Daniels sista sommar före förlovningen

Förlovning nästa sommar?

Förlovning nästa sommar?

Allt talar för att detta är Victorias och Daniels sista kärlekssommar före förlovningen. Vilken hisnande tanke för alla oss som längtar hett efter ett riktigt härligt kungligt bröllop!

30-årsfirandet är över och Victoria och Daniel kan pusta ut på tu man hand på Öland. Nu breder de lediga dagarna ut sig och förutom en och annan avstickare ut i Europa handlar deras semester mest om Solliden. Av alla vackra sommarpärlor är det denna kungliga sommaridyll som ligger kronprinsessans hjärta närmast. Ögonen blir varma när hon talar om sitt sommarslott:

– Jag älskar Solliden. Det är vårt paradis. Eftersom jag har tillbringat vartenda sommarlov här så känns det nästan som om det var här jag växte upp.

Lika hemtam som Victoria

Numera är Daniel lika hemtam på Solliden som sin flickvän. Och alla minns väl att det var just på Öland, närmare bestämt vid en konsert i Borgholms slottsruin, som vi för fyra år sedan för första gången fick se honom tillsammans med kungen och drottningen.

Här vid det glittrande Kalmarsund lever Victoria och Daniel nu sitt semesterliv tillsammans, fjärran från plikter och måsten. Tillsammans går de ut med hundarna, tar en runda på golfbanan eller en tur med båten.

Detta sportiga par är ofta uppe med tuppen, innan julisolen hunnit bli för het. Under de friska sommarmorgnarna kan man se dem ta sin dagliga joggingtur över det magiskt vackra Alvaret – alltid med Säpo hack i häl. När solen steker alltför obarmhärtigt blir det en skogspromenad med hundarna istället.

Har man riktig tur kan man också sikta dem på sällsynt besök inne i Borgholm. Den som haft ögonen med sig har kunnat se Daniel på shoppingtur, på jakt efter såväl badtofflor som kortbyxor.

En tripp till Ockelbo

Familjekära Daniel vill förstås också njuta av sommaren hemma hos sin familj i Ockelbo. Numera är grannarna mycket vana vid prinsessbesök och säpobilar med tonade rutor.

I idylliska Ockelbo värnar man om hemmasonen och hans älskade och tittar nyfiket men respektfullt på kärleksparet när de handlar på ICA Ugglebo eller tar en promenad tillsammans med Daniels föräldrar Olle och Eva. I kedjehuset på Smältvägen, Drottninggatan i folkmun, står dörren alltid öppen för sonen och hans flickvän.

Familjen Westling äger också en riktig skogstomt i Hälsingland, i Acktjära mellan Bollnäs och Kilafors. Närmare den svenska naturen än så går det inte att komma: huset är omgivet av riktig hälsingeskog – och här finns varg och björn inpå de timrade knutarna. Numer står också ett nybyggt hus på tomten. Svärfars omtänksamma gåva till naturbarnen Victoria och Daniel!

Och lite Medelhavslyx…?

Förra året kryddade Victoria och Daniel även sin kärlekssommar med en lyxsemester på Sicilien. Tillsammans med ett gäng vänner tillbringade de några lata dagar i femstjärniga Villa Igiea strax utanför Palermo. Sällan har vi sett dem så avslappnade, kära och lyckliga som under den gassande italienska solen. Det blev långa lata dagar under citronträden, med avbrott för salta bad och en och annan tennisrunda.

Några bröllop att gå på brukar det också bli. Snart är hela bekantskapskretsen bortgift. Nog får man anta att de längtar tills det blir deras tur.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Charles Hammarsten (fotomontage)