Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels stora beslut avslöjas – skapar skriverier utomlands: "För att stärka relationen..."

04 feb, 2023, 15:00 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har tagit ett stort och viktigt beslut, som nu har nått utländsk media.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

2023 har inte haft någon mjukstart för vår kära kungafamilj. Januari månad var full av kungliga uppdrag, resor, mediedrev, nya dokumentärer om kungen...

Och det höga tempot kommer fortsätta genom hela året! Detta är nämligen ett stort och händelserikt år för familjen på många sätt: Kungen firar 50 år på tronen, drottning Silvia fyller 80, prins Daniel fyller 50.

Det är bara att spänna fast sig helt enkelt, för detta år kommer bli en oförglömlig åktur!

Annons
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia tar emot gäster till Sverigemiddagen på Stockholms slott.
Kungafamiljen har ett fullspäckat år framför sig!

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels beslut – lämnar

Kronprinsessparet har haft en intensiv start på året. De har deltagit i mängder av evenemang – så som Sverigemiddagen på slottet, Idrottsgalan i Avicii Arena, Kungliga Operans 250-årsjubileum och mycket mer.

Men i februari väntar ett stort äventyr för paret.

Victoria och Daniel har nämligen bestämt sig för att resa till Australien och Nya Zeeland, för att genomföra flera officiella uppdrag och besök.

Annons

Paret kommer vara borta i drygt en vecka, vilket betyder att prinsessan Estelle och prins Oscar kommer ha barnvakt.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till en minnesceremoni för Förintelsens offer i Eric Ericsonhallen på fredagen.
Daniel och Victoria kommer resa till Australien och Nya Zeeland i februari.

Kronprinsessparets beslut skapar skriverier utomlands

Tanken med resan, som kronprinsessparet gör tillsammans med biståndsminister Johan Forssell, är att stärka relationen mellan Sverige och Australien samt Nya Zeeland.

Nu rapporterar även den brittiska sajten Royal Central om den viktiga resan.

"Det finns flera huvudteman för denna resa. Samtidigt som resan kommer att fokusera på att främja svenska företag, kommer Victoria och Daniel också att träffa olika organisationer som arbetar inom hållbarhets-, hälsovårds- och idrottsgrupper", skriver sajten.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket.
Förhoppningsvis får kronprinsessparet en mycket härlig och lärorik resa.

Man tar även upp den dramatiska starten på året:

"Kronprinsessan har haft en lite stressig januari efter att hennes far, kung Carl XVI Gustaf, i en intervju kommenterat hur han såg på de förändringar som gjordes i arvslagarna på 1970-talet och sa att de var orättvisa mot hans son", skriver Royal Central.

Annons