Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels succé i Ockelbo fortsätter...

20 maj, 2011, 14:25 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Gästrikland fortsätter – dag 2 bjöd på en blandad kompott där kronprinsessparet inte räds för något.

Annons

Byarna, naturen och skogen är temat för dag 2 av Victorias och Daniels besök i Gästrikland och idag är det Ockelbos grannbyar som får besök. Dagen inleddes på pannkaksbageriet i Ockelbo och sedan gick turen vidare till Lingbo och firman SP Fönster. Och här sattes Victorias och Daniels talanger på prov i fönsterhantverkets ädla konst. Det var inte helt lätt, kunde kronprinsessparet konstatera…

– Oj, jag hade hoppats att jag skulle vara bättre än Victoria i alla fall, skrattade Daniel.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Samhället Jädraås fick också besök och där fick paret ta sig en titt på ett litet ångloksekipage. Victoria fick rent av sätta på sig lokförarmössan och chaufförsrocken, men Daniel avböjde lite diskret att prova attiraljerna.

Prins Daniel-tårta

Lunchen intogs tillsammans med ett 30-tal gäster på vackra Jädraås Herrgård. De behövde knappast gå därifrån hungriga – det serverades både viltpaté och marinerade laxrullader med sparrismousse. Och till kaffet? Prins Daniel-tårta förstås, fattas bara…

Annons

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Charles Hammarsten

Annons

Vilken lycka att få krama Sveriges kronprinsessa.

Läs även:

Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten och reporter Camilla Spjuth Palve bevakar kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Gästrikland.

Annons