Victorias och Daniels succé i Ockelbo fortsätter...

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Gästrikland fortsätter – dag 2 bjöd på en blandad kompott där kronprinsessparet inte räds för något.

Byarna, naturen och skogen är temat för dag 2 av Victorias och Daniels besök i Gästrikland och idag är det Ockelbos grannbyar som får besök. Dagen inleddes på pannkaksbageriet i Ockelbo och sedan gick turen vidare till Lingbo och firman SP Fönster. Och här sattes Victorias och Daniels talanger på prov i fönsterhantverkets ädla konst. Det var inte helt lätt, kunde kronprinsessparet konstatera…

– Oj, jag hade hoppats att jag skulle vara bättre än Victoria i alla fall, skrattade Daniel.

Samhället Jädraås fick också besök och där fick paret ta sig en titt på ett litet ångloksekipage. Victoria fick rent av sätta på sig lokförarmössan och chaufförsrocken, men Daniel avböjde lite diskret att prova attiraljerna.

Prins Daniel-tårta

Lunchen intogs tillsammans med ett 30-tal gäster på vackra Jädraås Herrgård. De behövde knappast gå därifrån hungriga – det serverades både viltpaté och marinerade laxrullader med sparrismousse. Och till kaffet? Prins Daniel-tårta förstås, fattas bara…

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Charles Hammarsten

Vilken lycka att få krama Sveriges kronprinsessa.

Läs även:

Prickigt från H&M »

Familjen Westlings middag på Gävle slott »

Camilla bloggar Bakom kulisserna från Ockelbo »

Kronprinsessan Victorias rosa klänning – en favorit i repris »

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels segertåg i Ockelbo! »

Och hela byn är på benen! »

Svensk Damtidning på plats »

Välkommen hem! »

Se även webb-tv här »

Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten och reporter Camilla Spjuth Palve bevakar kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Gästrikland.