Victorias och Madeleines designer riskerar 25 års fängelse – efter stora skandalen

11 jul, 2022, 13:00 
AvSimon Holm Stålhand

Riskerar ett långt fängelsestraff.

Annons

De svenska kungligheterna är kända för att vara pricksäkra när det kommer till mode. Men frågan är nu om det nu har gått lite för långt.

Designern, Nancy Gonzalez accessoarer så som väskor, har burits av rollfigurerna i ”Sex and the city” och av kändisar som Salma Hayek, Britney Spears och Victoria Beckham.

Men det är inte bara det, hennes väskor har också använts av svenska kungligheter! Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har båda burit Nancy Gonzalez väskor vid flera tillfällen. Kronprinsessan bar exempelvis en väska från Nancy Gonzalez under 2021 när hon var med på riksmötets öppnande.

Recept.se Nyhetsbrev
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria med väskan.

Men nu har den colombianska designern gripits i sitt hemland och riskerar nu att utlämnas till USA efter att ha blivit ertappad när hon försökte smuggla handväskor i krokodilskinn till USA. Väskorna som smugglades kunde säljas för cirka 100 000 kronor i USA och Europa.

Annons

Designern riskerar maxstraff

Enligt uppgifter till AP ska Nancy Gonzalez ha betalat passagerare för att bära med sig krokodilväskorna i sitt personliga bagage på flyg till USA.

Passagerarna ska sedan fått instruktioner om att påstå att väskorna var gåvor till släktingar om de fick frågan i tullarna. Försäljning av vissa typer av krokodilskinn är laglig, men endast med rätt certifikat som kan vara svårt och dyrt att erhålla, vilket Nancy Gonzalez inte haft.

Gonzalez riskerar att ett maxstraff på 25 års fängelse och cirka 5,2 miljoner kronor i böter.

Annons