Victorias örhängen inspirerade av Eva O'Neill

Victorias örhängen inspirerade av Eva O'Neill

Ibland kan ett par pärlörhängen i barockstil skapa både mystik och funderingar, åtminstone om de sitter i kronprinsessan Victorias öron! Låt oss reda ut det hela!

De är speciella och otroligt vackra, barockpärlorna vi såg i kronprinsessan Victorias öron tidigare i veckan. Men det finns en smärre mystik kring dem. Nämligen om hon fått dem som gåva, och i så fall från vem?

Det var nämligen för ett specifikt antal år sedan som ett annat par av denna sortens pärlhängen kom in i den svenska kungafamiljen. Pärlorna är nämligen Eva O’Neills favoriter, och historien ska vara sådan att hon gett ett par till varje dotter. När Chris O’Neill friade till sin hustru fick Madeleine inte bara en magiskt vacker ring. Hon blev även en blivande fru O’Neill och svärmor Eva visade detta genom att ge Madeleine ett eget par av de speciella pärlorna. Madeleine bar dem då ofta, och den infattning som håller fast pärlan liknar exakt den Eva O’Neill har på sina.

Eva O'Neill i de speciella pärlörhängena.

Eva O’Neill i de speciella pärlörhängena.

Prinsessan Madeleines varianter.

Prinsessan Madeleines varianter.

Efter bröllopet med Chris bar Madeleine sina pärlor ofta.

Efter bröllopet med Chris bar Madeleine sina pärlor ofta.

Sedan en tid tillbaka finns samma sorters pärlor även i kronprinsessan Victorias öron. De har numera blivit väldigt populära i smyckesaffärer så antingen har kronprinsessan hakat på den trend som Madeleine startade i och med gåvan från Eva O’Neill. Eller så har kanske även hon fått ett par från självaste matriarken Eva. Enligt vissa uppgifter kommer Victorias variant av pärlor från märket Cravingfor, och vare sig hon köpt dem eller fått dem, är det fint att de båda prinsess-systrarna har samma smak när det kommer till smycken, och mer än gärna väljer dessa häftiga pärlor när det ska plockas vackra ting ur smyckesskrinet.

Kronprinsessans variant av barockpärlorna.

Kronprinsessans variant av barockpärlorna.

Foto TT