Victorias oro – efter det fruktansvärda beskedet!

Victoria undviker helst ämnet.

Kronprinsessan Victoria har fått ett hemskt besked.Den norske kungen Harald har blivit akut inlagd på sjukhus.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och resten av den svenska kungafamiljen står varandra mycket nära. Kung Harald var fadder på Victorias dop 1977, han och drottning Sonja var självklara gäster på bröllopet mellan Victoria och prins Daniel 2010 – kort sagt, Harald är som ett slags extrapappa åt vår kronprinsessa.

Därför var det självfallet ett omskakande besked för Victoria och resten av kungafamiljen att nås av på fredagsförmiddagen. Kung Harald har blivit akut inlagd på sjukhus.

Hemskt besked till kronprinsessan Victoria

Harald står den svenska kungafamiljen nära.

Harald står den svenska kungafamiljen nära.

Pressmeddelandet kom direkt från det norska hovet.

“Hans majestät kung Harald blev tidigt i dag inlagd på Rikshospitalet”, stod det i pressutskicket.

Mer än så har den norska pressen, i skrivande stund, inte lyckats få fram om Haralds del. Men det finns flera tecken på att läget är allvarligt.

– I eftermiddag var det meningen att kungen skulle till Maihaugen med drottningen för att besöka hennes barndomshem. Det betyder ju att detta inte var en planlagd inläggning, säger Caroline Vagle på norska Se og hör till Dagbladet.

Margareta Thorgren, informationschef på svenska hovet, bekräftar att Victoria och kungaparet är medvetna om situationen.

– Svenska kungafamiljen är underrättad. Alla tankar går såklart till Harald, säger Margareta.

“Kom som en överraskning”

Se och hörs kungaexpert Anders Johan Stavseng trycker på att vid andra tillfällen då kung Harald blivit inlagd på sjukhus, så har pressutskicken varit matigare och längre. Den här gången fick vi bara en enda mening.

– En av orsakerna är nog att det här kom som en överraskning för de nära medarbetarna på slottet, säger Stavseng till Dagbladet.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias vändning med Sofia – hovets dokument visar