Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias oro – efter det fruktansvärda beskedet!

27 jul, 2020, 11:00 
Victoria undviker helst ämnet.
Kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen skakas av beskedet om prins Joachim.Familjerna har tagit kontakt med varandra.
Annons
Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!Brand logo
Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!

Prins Joachim drabbades plötsligt av en blodpropp i hjärnan. Han fick opereras akut – och sedan dess håller hela Danmark andan.

Prins Joachim och Victoria – under lyckligare tider.
Prins Joachim och Victoria – under lyckligare tider.

Det svenska och det danska kungahuset har nära kopplingar. Drottning Margrethe är gudmor till prins Carl Philip och en av kung Carl Gustafs äldsta och närmaste vänner.

Självfallet har både kungen, kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen förfasats över nyheten från vårt grannland. Margareta Thorgren, informationschef på hovet, bekräftar att familjerna har pratat för att kolla läget.

– Kungafamiljen beklagar det som hänt. De är informerade och de har privat kontakt, säger Margareta.

Prinsessan Marie vakar vid hans sida

Enligt de senaste uppgifterna mår Joachim efter omständigheterna bra. Han var på den danska kungafamiljens vinslott Château de Cayx tillsammans med sin familj när han insjuknade.

Hans hustru Marie vakar vid hans sida, och enligt uppgifter i dansk press kan han både tala och röra sig.

– Kungahuset har just nu ingen ytterligare information, men det är Hennes Majestät Drottningens önskan att familjen får lugn och ro från offentligheten under tiden om prinsen är inlagd. Hennes Kungliga Höghet prinsessan Marie är hos sin man på sjukhuset, sa det danska kungahuset i sitt pressmeddelande.

Annons