Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias oro för mamma Silvia – situationen förvärras

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria

Bandet mellan mor och förstfödde är speciellt. När drottning Silvia befinner sig i en orolig situation tyngs självklart kronprinsessan Victoria.
6 gånger Victoria burit Silvias kläder!
Slå på ljud

Det har varit omtumlande tider för kungafamiljen. Dödsfall i familjen, prinsparet smittade av covid-19 och en ny kunglig bebis på väg – ja, det har knappt varit en lugn stund.

Just coronaviruset har ställt till det särskilt för våra kungligheter. Flera vänner har avlidit till följd av smittan och det har även påverkat kungens och drottningens rörlighet.

I takt med att smittan ökat i Sverige igen har kungen och drottningen flytt storstaden. Men platsen de åkt till är inte heller helt säker.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har flyttat

I samband med att hovet meddelade att kung Carl Gustaf och drottning Silvia vaccinerat sig mot covid-19 avslöjades en annan detalj:

Kungaparet har tillfälligt flyttat in på Stenhammars slott utanför Flen. Anledningen är just coronaviruset.

– Nu befinner de sig liksom i våras på Stenhammars slott under en period. Detta då pandemin fortsatt vilket innebär att de håller sig mer eller mindre i karantän, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren.

LÄS MER: Kungaparets hemliga flytt – mitt i pandemin

Södermanland har tyvärr sett en liknande utveckling som resten av Sverige. Förra veckan hade regionen den högsta siffran nya konstaterade fall någonsin, 840.

Det var även här man upptäckte den första personen med den muterade varianten av covid-19 den 20 december.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvias band

Bandet mellan Victoria och Silvia är starkt. Dottern hyllar ofta sin mamma genom att bära liknande, eller rent av samma, kläder.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia, 1994.

Det var också Victoria som fyllde mammans skor när drottningen var frånvarande under uppväxten.

– Sedan vi var små och mamma och pappa var borta mycket så har hon alltid varit den som tagit hand om oss. Hon hittade på lekar och var en väldigt bra storasyster, har prinsessan Madeleine tidigare berättat.

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

Foto: TT