Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias oro för sin dyslexi

03 jul, 2017, 17:18 
https://image.svenskdam.se/image-5470975?imageId=5470975&width=1320&height=689
Annie-Li Eriksson
Har haft det tufft.
Annons

I en ny intervju med SVT:s Claes Elfsberg, berättar kronprinsessan om sin dyslexi. Victoria har en hög akademisk utbildning och har studerat i USA, men precis som pappa kungen, har hon brottats med sin lässvårighet. Hon menar att skolan spelar en väldigt viktigt roll för att man ska få de rätta verktygen att hantera det. Annars äter det på självkänslan, berättar hon.

– I mitt fall, och i min brors fall, så var mamma väldigt påläst och uppmärksam, i och med att min far också har de här utmaningarna. Hon hade ett öga på oss hela tiden och det var ju tur för vi fick hjälp tidigt, men det har ju inneburit extra slit.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På grund av sin dyslexi fick Victoria göra övningar redan innan hon hunnit börja skolan.

– Det var inte alls roligt! Men det går att hitta tekniker för att hantera ens situation givetvis. Men en sådan här situation tillsammans med dig, så gör sig dyslexin påmind. Oron att inte hitta rätt ord på de tankar och känslor jag har, förklarar hon.

– Det är nog en anledning till varför jag inte är jättepigg på att göra intervjuer, säger hon leendes.

Foto: IBL

Annons