Victorias oväntade beslut – mitt under familjekrisen

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria valde att gå vidare med resan – trots omständigheterna.

Prins Daniel betraktar nog 2009 som något av ett ödesår. Det var då han genomgick en njurtransplantation för att få bukt med en sjukdom som han levt med sedan födseln.

Men när ingreppet ägde rum stod inte hans älskade kronprinsessan Victoria och väntade utanför operationssalen. Hon var inte ens i Sverige.

Kronprinsessan Victoria fattade ett beslut som blev kontroversiellt

Medan Daniel låg på Karolinska universitetssjukhuset var Victoria i Kangerlussuaq på den grönländska västkusten, för en träff med kronprins Haakon och kronprins Frederik.

Enligt Aftonbladets källor var det dock inget lätt beslut för Victoria. Hon fattade det först efter att ha pratat med läkarna som ansvarade för Daniel.

– Victoria och Daniel har pratat mycket om det här. Victoria har varit orolig. Mest för Daniel, men även för Olle som hon tycker mycket om, sa en nära vän till kronprinsessparet.

– De har berättat noga hur det skulle gå till. Därför kände Victoria att det var okej att åka till Grönland, säger vännen.

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

Det gjorde pappa Olle Westling för sin älskade son Daniel

Det var pappa Olle Westling som donerade njuren som räddade Daniel. Om detta berättade Olle när han gästade Njurmedicinskt Vårmöte i Gävle 2019.

– Det är absolut det bästa jag gjort i hela mitt liv, sa Olle enligt tidningen Dialäsen.

Olle tog sitt ansvar som donator på yttersta allvar. Han började motionera regelbundet och såg till att gå minst 10 000 steg om dagen.

Olle fick genomgå fler prostataprov och blev till slut godkänd som donator. Operationen genomfördes, Daniel fick sin nya njure och hela familjen kunde kollektivt pusta ut.

– Efter det har allt varit felfritt. Idag mår både jag och Daniel jättebra, har Olle berättat.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott