Victorias oväntade film – chockar alla i utsläppt hår!

Kronprinsessan Victoria inviger Stockholm Fashion Week 2020

Men kolla in håret! Victoria har precis invigt Stockholm Fashion Week – och släppt ut knuten!
Kronprinsessan Victoria på modeveckan Fashion Week 2012.

Victoria på front row under Stockholm Fashion Week år 2012.

Kronprinsessan Victoria har blivit en kunglig stilikon att räkna med! Alldeles nyss drog hon igång den svenska modeveckan Stockholm Fashion Week – och som hon gjorde det. Klädd i en riktig powerblus, och med ett invigningstal som gjorde avtryck. Men den stora snackisen är ändå håret: Kronprinsessan hade lättat på hårnålarna och släppt ut lockarna. Så snyggt!

Kronprinsessan Victoria i utsläppt hår

Kronprinsessan Victoria på Stockholm Fashion Week 2020

Men så härligt med utsläppt!

I år är hela modeveckan corona-anpassad och digital. Men Victoria var i högsta grad närvarande, även om hon höll sitt tal hemifrån Haga.

– Som stolt bärare av svenskt mode är jag glad att hälsa er alla välkomna till nya digitala Stockholm Fashion Week: En ny modevecka för en ny tid! sa Victoria och fortsatte:

– Jag tror ni håller med mig om att mode av hög kvalitet gör mer än bara tillfredställer ögat. Det skapar nya möjligheter.

Kronprinsessan Victoria Stockholm Fashion Week 2020

Ett peppande tal från Victoria.

– Modeindustrin är redo för en digital och hållbar framtid, och jag är glad att Stockholm Fashion Week har valt att fokusera på just de frågorna.

Stockholm Fashion Week 2020 – Victoria invigde

I dag är kronprinsessan Victoria så gott som alltid iförd svensk design, och hon är noga med att i alla lägen framhålla svenska designers.

– Vi är väldigt glada för kronprinsessans stöd och engagemang, och kunde inte önska oss en bättre ambassadör för svenskt mode, säger Swedish Fashion Associations generalsekreterare Catarina Midby.

Kronprinsessan Victoria på Stockholm Fashion Week 2020

Kronprinsessan Victoria i sin hyllade tyllbomb från Polarpriset 2019, en klänning skapad av svenska designstjärnan Selam Fesshaye.

Och Svensk Damtidnings kungliga modeexpert Johanna Lejon gör också vågen:

– Det känns otroligt kul, och det är ju verkligen på tiden. Det är ju trots allt åtta år sedan sist! Det var 2012 som Victoria var där för första gången och invigningstalade, och det har ju hänt en hel del med svenskt mode sedan dess.

Se filmen: Victoria och Daniel är tillbaka efter semestern!
Slå på ljud

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT.