Victorias oväntade ord om relationen med Daniel

kronprinsessan victoria prins daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit gifta i tio år. Här är Victorias oväntade ord om relationen och kärleken.
Lyssna! Vad säger Victoria egentligen till Daniel?
Slå på ljud

Torsdagen den 9 november 2000 gick dåvarande personliga tränare Daniel Westling på hemlig dejt med kronprinsessan Victoria. Det var två månader efter deras första möte, hon hade börjat träna på hans exklusiva gym Master Training i centrala Stockholm, och de två nyfunna vännerna såg Britney Spears uppträda i Globen.

– Ganska tidigt ville vi tro att det skulle bli vi. I alla fall jag, har Victoria berättat i boken Vårt bröllop.

Tio år senare gifte de sig och trots att oddsen ibland har varit emot dem, speciellt i början av deras relation, är kärleken mellan Victoria och Daniel stark nog att övervinna allt.

Började med vänskap

Genom åren har också kronprinsessan öppnat upp sig om relationen med Daniel. I TV4-dokumentären Kronprinsessan Victoria 40 år berättar hon om kärleken och känslorna för prins Daniel.

– Med Daniel var det nog en väldigt stark vänskap som växte fram och som också ligger till grund för vår kärlek i dag, säger kronprinsessan Victoria i dokumentären.

Hon beskrev också sin make som en omtänksam person med en härlig energi.

– Han är en klok person som jag mår bra av att han nära omkring mig, säger kronprinsessan i programmet.

"Vi har väldigt roligt tillsammans"

Victoria har även talat ut om att det inte var enkelt för Daniel i början av deras relation, men att de numera känner sig väldigt trygga tillsammans.

– Vår familj är inte lätt att komma in i och det är heller ingen enkel roll att träda in i. Men vi känner oss väldigt trygga tillsammans och har byggt upp en stark bas. Vi har en fin personkemi och kompletterar varandra väl. Vår kärlek och vänskap är en ordentligt stark grund att stå på och vi har dessutom väldigt roligt tillsammans, har hon sagt till Kungliga Magasinet.

Foto: TT