Victorias hemliga plan! Reser till Ewa Westling i Ockelbo

Kronprinsessan Victoria Ewa Westling

Allt är upplagt för en fin familjeträff för Victoria och Daniel – och ett försenat firande av Ewa Westlings födelsedag!
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!
Slå på ljud

 

Nu på fredag ska kronprinsessan Victoria och prins Daniel på officiellt uppdrag i Gävleborg och det är ett uppdrag som har en extra guldkant – rent privat. För när det är dags att runda av i Sandviken frampå eftermiddagen – ja då är det bara tre och en halv mil hem till Ewa och Olle Westling i Ockelbo.

Enligt vad Svensk Dam erfar är oddsen mycket goda för att Victoria och Daniel kommer att förena nytta med nöje och att ett besök i det röda kedjehuset på Smältvägen är inritat i den kungliga kalendern.

Ewa Olle Westling Smältvägen i Ockelbo

Daniels barndomshem på Smältvägen. Utan konkurrens Ockelbos mest berömda hus!

Ewa Westling har precis fyllt 76, hon fyllde faktiskt häromveckan. Och har Victoria och Daniel inte haft chans att fira henne på plats, så har de alltså ett gyllene tillfälle nu på fredag. Som i alla andra familjer så har familjeträffarna fått stå tillbaka på grund av pandemin. 70-plussarna Ewa och Olle måste ju vara försiktiga, men alla kan vara säkra på att Victoria och Daniel håller på restriktionerna.

LÄS MER: Hos mormor Silvia och farmor Ewa: Estelles två världar

Ewa Westling Olle Westling

Ewa Westling jobbade på Postgirot Bank innan hon gick i pension, och Olle var socialchef i Ockelbo och senare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun innan han gick i pension vid årsskiftet 2008-2009.

Det ska Victoria och Daniel göra i Gävle och Sandviken

Men själva besöket då? Ja, Victoria och Daniel och deras stiftelse Gen Pep ska lyfta frågan om hur barn och unga mår i Gävleborg – och sprida kunskap och pepp för att få barnen att äta bättre och röra på sig mer.

Första stoppet blir ett möte med 30 av länets nyckelpersoner, och på eftermiddagen åker Victoria och Daniel sedan vidare till Sandviken för att spana in vad som händer hos Fritidsbanken och Rapatac, som hjälper till med skolarbetet och med bra saker att göra på fritiden. För prins Daniel blir det garanterat en nostalgikick, han tog ju studenten på Hammargymnasiet i Sandviken och gjorde militärtjänsten på I14 i Gävle. Och sedan är det som sagt bara att rulla de tre milen hem till Ockelbo.

LÄS MER: Victoria och Daniel – sanningen bakom kärleksresan

Foto: TT.