Victorias präst i dödsdrama – förd med ambulans

victorias präst michael bjerkhagen sjuk

Vilken chock! Kungafamiljens hovpastor, Michael Bjerkhagen, drabbades nyligen av en hjärtinfarkt – blott 53 år gammal. Nu berättar han själv om skräckhändelsen.
Har du koll på tronföljden?
Slå på ljud

När våra svenska kungligheter har upplevt några av de största händelserna i livet har Michael Bjerkhagen haft en betydande roll. Han är hovpastor i Slottskyrkan och har varit med på många kungliga dop och högtidstillfällen.

Nu delar Michael Bjerkhagen med sig av en otäck händelse som kastade om livet fullständigt. Under lördagen drabbades han av en hjärtinfarkt.

– Kära vänner! På förekommen anledning, för att minimera felaktig information och ryktesspridning, så vill jag med egna ord berätta vad som har hänt. Jag vill äga min egen berättelse. Det som hände i lördags kommer för alltid att dela mitt liv i ett “före” och “efter” händelsen. Den händelsen har dock ej det minsta samband med den inflammation på balansnerven som jag drabbades av veckan dessförinnan, skriver Michael på sin privata Facebooksida.

Berättar själv om skräckhändelsen

Han fortsätter:

– I lördags, den 1 februari, åkte jag in akut till S:t Görans sjukhus. Jag hade ett tungt tryck över bröstet och svårt att andas. Efter undersökningar misstänkte läkarna hjärtinfarkt och jag i ambulans till Nya Karolinska sjukhuset där hjärtinfarkten säkerställdes samt åtgärdades genom en så kallad ballongvidgning av det kranskärl som förorsakat infarkten. Jag har fått adekvat medicinering och eftervård på NKS samt vid hjärtintensiven på S:Görans sjukhus.

michael bjerkhagen kungaparet

Michael Bjerkhagen betyder mycket för hela kungafamiljen. Här med kungaparet på Louise Thotts bröllop.

Michael, som tidigare har varit vid god hälsa, avslutar inlägget med att skriva att han, så här några dagar sen, mår avsevärt bättre. Han berättar att han är utskriven från sjukhuset och känner djup tacksamhet inför Gud. Över livets gåva.

Michael bjerkhagen

Michael Bjerkhagen på prins Gabriels dop.

– I dag mår jag bättre, är utskriven från sjukhuset och hemma igen! Jag har blivit dragen ur ur dödens käftar och känner djup tacksamhet inför Gud och över livets gåva. Jag känner också kolossal tacksamhet över den fina vård jag fått, alla förböner från familj, vänner och arbetskamrater, blommor, hälsningar, sms, besök på sjukhuset. Tack till er som kom och firade mässa med mig i måndags på S:t Görans sjukhus. Tack för all omtanke och värme. Livet är skört men samtidigt fantastiskt och rikt med så många fina vänner! Nu är mitt fokus; framåt, kostomläggning, på sikt ännu hårdare träning, vara ännu mer selektiv och skilja mellan kvalitet och kvantitet i alla avseenden. Snart ser ni mig “up and running”. Gud tycks behöva mig ett tag till. Jag önskar et alla, från djupet av mitt hjärta, som nu pumpar i mer normalt tryck – allt gott och Guds välsignelse.

Michael har gett sitt godkännande till att Svensk Damtidning återger det han har skrivit på Facebook.

Foto: TT