Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias privata meddelande till Mette-Marit efter svåra tiden – "Nära och varm relation"

27 mar, 2024, 05:00 
Louise Wibergh Lenti
Från en kronprinsessa till en annan – Victoria stöttar vännen Mette-Marit.
Annons
EXKLUSIVT: Hör Mette-Marits rörande ord om privata relationen till Victoria!Brand logo
EXKLUSIVT: Hör Mette-Marits rörande ord om privata relationen till Victoria!

Kronprinsessan Mette-Marit har minst sagt haft en svår tid på senaste.

Kung Harald har brottats med hälsan en lång tid vilket kulminerade under den omtalade semesterresan till Malaysia. Där fick kungen en elak infektion som resulterade i dubbla operationer och en permanent pacemaker.

Samtidigt har kronprins Haakon behövt vara ställföreträdande statschef medan pappa Harald återhämtat sig, vilket satt större press på Mette-Marit att finnas som stöd.

Samtidigt brottas Mette-Marit med sin egen sjukdomsbild, hennes kroniska lungfibros som gör att hennes arbetsförmåga är begränsad.

Stödet från Sverige

Kronprinsessan Victoria är känd för sina nära band till medlemmarna av de andra europeiska kungahusen. Hon är så pass omtyckt att hon blivit gudmor till kungliga barn i bland annat Grekland, Nederländerna, Belgien, Danmark och Norge!

Annons

Ett nära band som ofta lyfts fram är det mellan Victoria och den norska kronprinsessan Mette-Marit.

Kronprinsessan Mette-Marir, kronprinsessan Victoria, 2022
Matchande kronprinsessor i kunglig blå färg! Victoria och Mette-Marit i Stockholm våren 2022.Karin Törnblom/TT

De två kronprinsessorna har mycket gemensamt. Båda är engagerade i frågor som rör barn, utbildning och hälsa. Deras gemensamma intressen och liknande uppdrag har stärkt deras band och skapat en varm och personlig relation som vi kunnat följa genom åren.

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, har Mette-Marit tidigare sagt till Svensk Dam.

Victorias meddelande till Mette-Marit

Att kronprinsessorna står varandra nära råder det inga tvivel om. Victoria är gudmor till Haakon och Mette-Marits dotter, tronarvingen Ingrid Alexandra. För att göra det hela ännu finare är Mette-Marit dessutom gudmor till svenske prins Oscar.

Trots att Victoria inte har kommenterat Mette-Marits eller Haralds hälsotillstånd offentligt är det givet att hon visar sitt stöd privat. Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare bekräftat att relationen mellan det norska och svenska hovet är mycket nära och god.

Vi kan därför anta att det inom kort kommer komma ett värmande meddelande från Victoria till Mette-Marit med hopp om en lugn och rofylld påsk.

Foto: TT

Annons