Victorias rädsla efter bilderna på pappa kungen

kronprinsessan victoria kung carl gustaf

TT
Kunge fångades på bild i den farliga situationen – Victoria oroas.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 11?
Slå på ljud

I kungafamiljen är det tydligt att det finns en fascination för bilar och fart, det började med kungens pappa som tävlade i racing och intresset har förts vidare ner till prins Carl Philip och även hans söner, som älskar att följa med sin pappa på hans tävlingar bakom ratten.

Men i helgen var det kungen själv som visade hur mycket han njuter av att låta sina sportbilars hästkrafter jobba.

Förra året köpte han en sprillans ny BMW M8 Competition Coupé, något sajten Bytbil.com var först med att avslöja. Modellen kommer med en V8-motor med 625 hästkrafter och en prislapp på 1,7 miljoner kronor. Köpet kom lagom till kungens födelsedag, och han visade senare upp den på en resa ut till Strömsholms slott tillsammans med drottningen och prinsessan Birgitta.

Vittnet: ”Kungens bil blåste förbi mig”

I helgen var det dags igen så han siktades på vägarna i Södermanland, alldeles i närheten av Stenhammars slott. Ett vittne såg kungens bil blåsa förbi honom på motorvägen, detta trots att hen, som själv satt i bilen, redan åkte i maxhastighet.

– Kungens bil blåste bokstavligen om mig, föraren måste ha kört runt 140 i alla fall, berättar bilföraren för tidningen, sa vittnet till Expressen efter händelsen.

Sin våghalsighet i trafiken har kungen dock inte fört vidare till Victoria, som tycker om att färdas tryggt i säkra och pålitliga bilar. Hoppas hon inte blir alltför orolig över att höra att hennes pappa var ute och buskörde på sin lediga tid!

En tuff tid för prinsessan Märtha Louise – och hennes barn.