Victorias relation till prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Madeleine, 38, och Victoria, snart 43. De är prinsessor i samma kungafamilj – men har ändå så olika roller.

 

En gång i tiden var deras roller väldigt tydliga. Kronprinsessan Victoria var den lite stränga storasystern, som styrde och ställde med sina småsyskon och som faktiskt var… ja rätt bossig.

Medan Madeleines roll var den charmiga lillasystern med den starka viljan, rebellprinsessan som ingen riktigt kunde styra.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Lillasystern med den starka viljan!

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Solliden, en sommardag för 36 år sedan. Victoria var sju och Madeleine var två.

Men nu har de syskonrollerna nog ändå planats ut, samtidigt som deras roller i kungafamiljen har blivit tydligare: Victoria är den pliktuppfyllande framtida drottningen, och prinsessan Madeleine är Floridamamman som liksom drottning Silvia engagerar sig för världens utsatta barn. Men som samtidigt väljer en väg som bara blir mer och mer privat.

Victoria och Madeleine – så olika är deras liv i dag

Därför är det inte förvånande när vi kontaktar hovets informationschef Margareta Thorgren för att höra om prinsessan Madeleine räknar med att kunna komma till Solliden i sommar, och svaret blir:

– Ingen uppdatering.

Och systerskapet? Visst håller de kontakten, men vi gissar att kronprinsessan Victoria saknar sin envisa syster där borta i Miami. Särskilt nu när de är småbarnsmammor båda två och har så många saker gemensamt.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Hur är det att växa upp i en kungafamilj? Den erfarenheten är det nästan bara Madeleine och Victoria som delar.

Foto: TT.