Victorias resa med Daniel och Ewa Westling – som förändrade allt

Victoria och Daniel åkte till Ockelbo!

Den här veckan är det nio år sedan kronprinsessan Victoria och prins Daniel gjorde sitt första officiella besök till Ockelbo!

2010 var året kronprinsessan Victoria fick sin Daniel Westling – och Ockelbosonen blev prins Daniel med hela svenska folket då kärleksparet gifte sig. Året därpå gjorde kronprinsessparet sitt första officiella besök till Ockelbo – och det var stor uppståndelse på orten!

Det var den tredje veckan i maj som resan gick av stapeln – nio år sedan denna vecka. Tänk hur tiden går.

Så här fint beskrev Ockelbo kommun förhoppningarna inför besöket i ett pressmeddelande:

“Den 19-21 maj kommer Kronprinsessparet att avlägga ett officiellt besök i Ockelbo. Det blir när snön har smält och backen lyser av vitsippor och liljekonvalj i fullaste blom, när naturen är som vackrast. Ockelbo, Prins Daniels hembygd, som varit platsen där paret helt privat gjort ett flertal besök, kommer att bjuda sina kungliga besökare på ett varierat program under tre dagar”.

Victoria möter folket i Ockelbo 2011.

Victoria möter folket i Ockelbo 2011.

Kommunalrådet Magnus Jonsson sa så här enligt samma pressutskick:

– Planeringen påbörjades direkt efter det att vi fick besked om att kronprinsessparet tackat ja till vår inbjudan. Vi vill visa på den variation som Ockelbo har att erbjuda, både för oss som bor och arbetar här men också för de som kommer hit på besök. Vi hoppas kunna presentera nya och gamla smultronställen för kronprinsessan och prins Daniel.

Och visst blev besöket en succé. Lokalborna trängdes och tjoade för att hälsa paret välkomna. Det var folkfest och solen sken. Sedan dess har Ockelbo blivit kronprinsessparets fristad.

Där kan Victoria och Daniel vara sig själva och ta en välbehövlig paus ifrån all uppmärksamhet. Att dessutom få se Estelle och Oscar röra sig fritt, i det lilla samhället, betyder förstås allt. Alla i familjen uppskattar lugnet i Ockelbo.

Foto: TT