Victorias rörande val bakom klänningen – hyllar designern Selam Fessahaye

Victorias rörande val bakom klänningen – hyllar designern Selam Fessahaye

Kronprinsessan Victoria fick alla att tappa hakan när hon valde en tuggummirosa klänning under Polarpriset 2019. Och Svensk Damtidning kunde som första tidning avslöja att designen är skapad av den coola kvinnan och stylisten Selam Fessahaye.

Det finns en designer som just nu är hetare än någon annan på den svenska marknaden, och som har gjort en makalös kometkarriär. Selam Fessahaye. Så sent som år 2018 gjorde hon en omtalad debutvisning, som fick många att fälla tårar (!). Och det är just hennes design som kronprinsessan Victoria valt att bära i dag, under Polarprisgalan 2019.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Kronprinsessan Victoria valde att styla sin klänning med rosa örhängen och nudefärgade pumps. Håret var uppsatt i en snygg, låg knut och sminkningen skapad med tydlig mörk kajal. Med hennes modeval gör hon dessutom en tydlig markering. Att hon, till skillnad från prinsessan Sofia, satsar på att hylla nya svenska designers. I allt kronprinsessan gör vill hon föra fram det svenskar gör bra, framförallt under ett tillfälle som Polar. En gala som bevakas även utanför landets gränser.

Victoria i Selam Fessahaye

Att Victoria bär Selam Fessahaye är ett härligt statement. Selam Fessahaye är uppväxt i Uppsala, uppfostrad av föräldrar från Eritrea. Hon är en ung stark kvinna, cool och hyllad. Och älskad! Och nu kommer troligtvis hennes karriär ta ytterligare en komettur!

kronprinsessan victorias klänning polarpriset

Kronprinsessan Victoria bär en klänning från Selam Fessahaye.

Det var däremot inte bara kronprinsessan Victoria som bar denna heta designer, utan även Efva Attling. En liten modekrock alltså!

Artisten Eva Dahlgren och designern Efva Attling.

Artisten Eva Dahlgren och designern Efva Attling.

Foto TT