Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias saknad efter Oscar och Estelle – kan inte dölja det: "På andra sidan jordklotet..."

13 feb, 2023, 18:00 

Kronprinsessan Victoria berättar om prinsessan Estelle och prins Oscar under Australienresan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Fantastiska bilderna på Victoria – från andra sidan jorden!Brand logo
Fantastiska bilderna på Victoria – från andra sidan jorden!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inledde på måndagen det officiella besöket i Australien.

Paret välkomnades av generalguvernören David Hurley och hustrun Linda Hurley i Canberra och har under dagen redan hunnit med en hel del. Allt från att träffa koalor till deltagande i en rökceremoni.

Den fullspäckade dagen avslutades med en middag hemma hos paret Hurley i Government House i Canberra, där kronprinsessan höll ett tal.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Namadgi National Park i Canberra, där transporten skedde i en Volvobuss särskilt formgiven av den aboriginska konstnären Jacob Sarra.
Victoria och Daniel är på plats i Australien!

Kronprinsessan Victorias saknad efter Oscar och Estelle – kan inte dölja det

Victoria inledde talet med att tacka värdparet för den underbara middagen och det varma välkomnandet.

Annons

– För mig är detta ett efterlängtat återseende. Jag minns med förtjusning senast jag var i Australien. Men när jag insåg att det var så långt tillbaka som 2005, kunde jag nästan inte tro det! Tiden går verkligen fort... Att få komma tillbaka med min man är verkligen speciellt.

Kronprinsessan Victoria håller ett anförande vid en middag hos Australiens generalguvernör David Hurley och hustrun Linda Hurley i Government House i huvustaden Canberra på måndagen. Generalguvernör David Hurley är kung Charles representant i Australien och verkar i praktiken som landets statschef.

Kronprinsessan berättade sedan även att prinsessan Estelle och prins Oscar sitter hemma i Sverige och väntar på att få se bilder från resan på häftiga djur.

På andra sidan jordklotet, i ett vintrigt Stockholm, vet jag att våra två barn ivrigt väntar på uppdateringar om – bland andra fascinerande saker – australiensiska koalor och kängurur.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inledde på måndagen det officiella besöket i Australien där kronprinsessparet besökte ett rehabiliteringscenter för koalor i Namadgi National Park i Canberra.
Estelle och Oscar kommer bli överlyckliga när de får se bilderna på Victoria och koalorna!

Både Victoria och Daniel saknar givetvis sina älskade barn som de nu alltså kommer vara ifrån i en hel vecka. Men givetvis finns det barnvakter på Haga under tiden som kronprinsessparet är borta, så det går ingen nöd på Estelle och Oscar!

Om några år kanske hela familjen kan besöka Australien ihop, så att prinsen och prinsessan får se koalor och kängurur med egna ögon!

Prins Oscar, prinsessan Estelle vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland 2022
Oscar och Estelle väntar ivrigt på uppdateringar från Australien!
Annons