Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias samtal till Madeleine – mitt i krisen

20 feb, 2022, 14:05 

Victoria och Madeleine har alltid stöttat varandra i tuffa tider.

Annons

Under lördagen gick Victoria och Daniel ut med ett meddelande för att få slut på de rykten som florerat kring paret och en eventuell skilsmässa.

Victoria & Daniel dementerar rykten om skilsmässa – här är deras egna ordBrand logo
Victoria & Daniel dementerar rykten om skilsmässa – här är deras egna ord

Det började på en skvallerblogg och till slut nådde ryktet utländsk media, samtidigt som det pågick i sociala medier.

Det har plågat Victoria och Daniel en längre tid och självklart även resten av kungafamiljen.

Eftersom spridningen har varit så omfattande har det varit oundvikligt att det nått även andra familjemedlemmar, förutom kungaparet som självklart var delaktiga i beslutet att gå ut med en dementi.

– Självklart så när vi går ut med all information till media och i sociala medier så är kungaparet och ytterst kungen informerad, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Annons

Det hör inte till vanligheterna att kungahus gör någon form av kommentar när det gäller ryktesspridning, men i det här fallet fanns det ingen annan utväg, meddelar Thorgren.

– Eftersom det varit en omfattande ryktesspridning under lång tid har vi ju sett, framför allt i sociala medier. Vi har valt att göra det här för att få stopp på ryktena, säger hon.

Förutom stödet från kungaparet har Victoria även sin syster Madeleine att vända sig till.

– Självklart har detta diskuterats inom familjen innan, och Victoria har som alltid ett väldigt nära stöd i sin syster Madeleine. De har gått igenom många kriser tillsammans och finns alltid vid varandras sida. Madeleine bor ju i USA sen ett antal år tillbaka men båda systrarna vet att den andra bara är ett telefonsamtal bort, säger Sebastian Mattsson, reporter på Svensk Damtidning som följt kungafamiljen på nära håll under snart tre års tid.

Annons