Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias sjukdom ökar pressen på Madeleine: "Skulle rycka ut för henne – om det var tvärtom"

Kronprinsessan Victoria är sjuk i corona – nu ökar den kungliga pressen på prinsessan Madeleine

Victoria och Daniel har insjuknat i coronaviruset och kronprinsessan, som annars tar ett stort kungligt ansvar, är isolerad hemma på Haga. Situationen ökar pressen på lillasyster Madeleine.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Nyheten var oväntad och sprider stor oro runt om i landet. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har testats positivt för covid-19 och tvingas isolera sig på Haga slott. Det är ställer förstås den kungliga planeringen på ända eftersom kronprinsessparet har flera uppdrag inskrivna i kalender. Prinsessan Sofia är ju dessutom höggravid, och ska inte förta sig, och drottning Silvia återhämtar sig fortfarande efter sin fallolycka, som ledde till flera frakturer på höger handled.

LÄS MER: Hovets besked om prins Daniel – stor oron efter covid-19-chocken

victoria och prins daniel har covid-19

Många undrar förstås hur Victorias sjukdom kommer att påverka den kungliga representationen. Kronprinsessan är ju nämligen den som har tagit det största ansvaret under det här pandemiåret. Svensk Damtidnings redaktör Johanna Lejon tycker att prinsessan Madeleine borde rycka ut i sin systers ställe.

"Victoria har ju ryckt ut för Madeleine"

LÄS MER: Silvias sorg efter coronachocken på Haga

– Vi har ju en lite stukad kungafamilj i Sverige just nu. Drottningen har brutit handen/armen och har en lång rehabtid framför sig, kronprinsessparet är sjuka i covid-19 och prinsessan Sofia och prins Carl Philip får snart sitt tredje barn, vilken dag som helst, med ALLT vad det innebär. Båda två kommer ju hursomhelst att behöva jobba lite mindre den kommande tiden. Därför skulle det såklart vara både välkommet, men kanske primärt välbehövligt, om prinsessan Madeleine drog sitt strå till stacken och ryckte ut och hjälpte till. Victoria har ju ryckt ut för prinsessans skull, i alla fall en gång (efter uppbrottet från Jonas Bergström) och nu kanske det är dags att återgälda tjänsten? Inte minst eftersom Madeleines barn börjar bli lite större och mer självständiga. Förutom allt det praktiska skulle nog många svenskar bli överlyckliga över att se Madeleine lite mer. Och nu under pandemin har det ju, på gott och ont, blivit lättare att "ses" digitalt. Madeleine kan ju medverka vid olika events och programpunkter i Sverige enkom genom att fälla upp dataskärmen!

I samband med pressmeddelande om Victorias och Daniels positiva coronatest lugnade hovet allmänheten genom att meddela att paret endast uppvisar lättare förkylningssymptom. Kungafamiljens läkare är förstås inkopplad och följer sjukdomsförloppet noga. Nu håller förstås hela Sverige tummarna och hoppas att Victoria och Daniel tillfrisknar illa kvickt men i väntan på att symptomen ska ge med sig får de förstås hålla sig hemma på Haga. Estelle och Oscar sitter också i karantän och är hemma från skolan respektive förskolan.

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krest: Makhavare och kändisar

Foto: TT