Victorias skräck efter läkarens besked: "Gör riktigt ont"

09 jan, 2021, 10:00 
Kronprinsessan Victoria
Ingen vill se en vän fara illa, men det är precis den situationen som kronprinsessan Victoria nu är i.
Annons
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon

Victoria är en lojal vän. Aldrig vill hon se nära och kära lida, men tyvärr går det inte alltid att undvika.

Victoria kan bara försöka finnas där för sin norska motsvarighet, kollegan och vännen Mette-Marit.

Kronprinsessan Mette-Marit skadad

Det var den 21 december som den otäcka fallolyckan hände vid skidliften i norska Uvdal.

Kronprinsessan Mette-Marit var bredvid dottern prinsessan Ingrid Alexandra när deras skidor plötsligt hakade fast i varandra.

Sekunder senare var Mette-Marit på marken med en bruten svanskota. Det hela slutade med en natt på sjukhus, och mycket smärta, enligt norska Se og hör.

"Att bryta svanskotan gör riktigt ont och julen blev därför av det lugna slaget för kronprinsessan – även om hon var värdinna på julafton", skriver tidningen.

Victoria och Mette-Marit är nära vänner

För kronprinsessan Victoria kan det inte varit kul att nås av nyheten att Mette-Marit skadat sig – kungligheterna står varandra mycket nära.

Annons

Svensk Damtidnings reporter Helena Wiklund förklarar relationen.

– Ja, det här beskedet om att kronprinsessan Mette-Marit hade råkat ut för en fallolycka måste ändå ha kommit som en chock för Victoria. De är ju kollegor förstås, men väldigt mycket kompisar också, även om den vänskapen är helt privat. De håller helt enkelt kontakten, förmodligen mest via sms och sociala medier. Men Victoria har också varit i Norge flera gånger helt privat för att umgås med Mette-Marit och Haakon.

– Jag uppfattar det faktiskt som att Victoria är mer privat kompis med kronprinsessan Mette-Marit än vad hon är med kronprinsessan Mary.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Victoria och Mette-Marit är vänner privat.

Mette-Marit har problem med hälsan sedan tidigare. I oktober 2018 diagnosticerades kronprinsessan med den kroniska åkomman lungfibros.

Annons

Lungfibros innebär att vävnaden kring luftrören och lungblåsorna omvandlas till stel ärrvävnad. I många fall tvingas den drabbade till lungtransplantation.

Foto: TT

Annons