Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias skräck – nu kommer händelsen med guddottern upp till ytan

03 feb, 2024, 15:00 
Nu lyfts händelsen med kronprinsessan Victorias guddotter upp igen.
Annons

Livet i det kungliga rampljuset beskrivs ofta som glamoröst, med ett liv som kantas av fina galamiddagar, vackra kreationer, årliga Nobelfester, statsbesök och möten med högt uppsatta människor.

Allt om Nederländernas kungahus!Brand logo
Allt om Nederländernas kungahus!

Samtidigt finns det mörka historier som rullas upp emellanåt. Som när kronprinsessan Victorias guddotter, kronprinsessan Catharina-Amalia, utsattes av en så sjukligt besatt stalker och handlingarna bedömdes så pass allvarliga att han dömdes till fängelse.

Annons

Mannen är en före detta soldat och i media har det rapporterats om att han lider av både vanföreställningar och schizofreni. Han dömdes till tre månaders fängelse och psykiatrisk vård i fyra år, efter att ha skickat meddelanden till Catharina-Amalia av ”våldsam, sexuell och skrämmande karaktär” samt dykt upp utanför den nederländska kungafamiljens före detta bostad Villa Eikenhorst.

Catharina-Amalia
Kronprinsessan Catharina-Amalia.Royalportraits Europe/Bernard Rubsamen / Bestimage

Planerade kidnappa Amalia

Men den mörka historien stannar inte där. För två år sedan var Catharina-Amalia tvungen att lämna sin studentbostad i Amsterdam när det upptäcktes att kriminella planerade att kidnappa henne.

Annons

När kidnappningsplanerna uppdagades hade kronprinsessan bara några veckor tidigare flyttat hemifrån. När händelsen uppdagades bestämde hon sig för att flytta hem till mamma och pappa på slottet igen.

Däremot vägrade hon att pausa studierna, men det var inte utan att säkerheten förstärktes och blev ännu noggrannare omkring henne.

Händelsen lyfts upp igen

Händelsen skakade så klart även Victoria. Hon har alltid haft en väldigt nära relation till sin guddotter, som dessutom var en av brudnäbbarna på kronprinsessan och prins Daniels bröllop 2010.

Annons

Nu har Catharina-Amalias mardröm kommit upp till ytan igen. Norska Se och hör skriver om den fruktansvärda händelsen, där det även kommer fram att de som var ute efter Nederländernas kronprinsessa var ”Mocro Maffia”, en division till den marockanska maffian som är verksam i Nederländerna.

”Gänget blev ökänt året innan, när de dödade den undersökande journalisten Peter de Vries på öppen gata – mitt på ljusa dagen”, skriver tidningen.

Kungligheter
Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Catharina-Amalia har en nära relation. Här ses de på bild i samband med prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsdag.Håkon Mosvold Larsen

Foto: TT

Annons