Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias sorg – nu informeras hon om allvaret

05 okt, 2023, 09:00 
AvGabriella Hall

Kronprinsessan tar kampen.

Annons

Kronprinsessan Victoria fortsätter belysa och stödja det hon brinner för. Genom att närvara vid Världsnaturfonden WWF:s höstmöte på torsdagen skänker hon ännu en gång glans åt kampen för naturen.

Rios underbara äventyr med Victoria – stjäl showenBrand logo
Rios underbara äventyr med Victoria – stjäl showen

Vid sammankomsten kommer årets miljöhjälte prisas. Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut för att uppmärksamma de som gjort en positiv påverkan på miljön och naturen. Samtidigt är det svårt att tala om ämnet utan att nämna de utmaningar vi står inför.

Priset handlar också om att uppmärksamma de som gör gott och samtidigt inspirerar andra. För trots att situationen är allvarlig är det viktigt att försöka och fortsätta kämpa. Victoria är en som verkligen värnar om naturen.

Annons
Kronprinsessan Victoria och hunden Rio på besök i Tivedens nationalpark där de vandrar tillsammans med naturguider.
Victoria och Rio!

Kronprinsessans nationalparksturné

Efter att ha vandrat i alla Sveriges landskap mellan 2017 och 2019 har kronprinsessan tagit ett nytt intiativ, en nationalparksturné. Redan har hon besökt fem av landets trettio nationalparker. Syftet är att främja friluftsliv och få fler att upptäcka naturupplevelserna Sverige har att bjuda på. En riktig inspiration.

Victorias roll i WWF

Från 1987 fram till förra sommaren satt kungen som ordförande för Världsnaturfondens förtroenderåd. Men kungafamiljen är fortfarande representerade genom kronprinsessan. Genom åren har hon deltagit på flera viktiga möten och torsdagens sammanträde blir ytterligare ett.

Foto: TT

Annons