Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias sorg under stora glädjedagen

02 mar, 2017, 15:56 
Ellen Myrgård Lindén
En dag av ljust firande och mörk saknad.
Annons
daniel oscar victoria ibl

När prins Oscar föddes, den 2 mars 2016, tänkte kungafamiljen att det datumet alltid skulle vara förknippat med lycka och medgång. Men så blev det inte. Idag, ett år senare, när familjen var mitt uppe i det glada prinsfirandet och kungen dessutom var påväg till finska Lahtis, nåddes de av den tragiska nyheten om greve Carl Adam Lewenhaupts bortgång.

Noppe-Lewenhaupt-kungen.ib

Carl Adam, av vännerna kallad “Noppe”, var en av kungens äldsta vänner och chockbeskedet har nu gett dagen ytterligare en innebörd. Och empatiska Victoria, som står pappa kungen så nära, drabbades förstås också av sorg på hennes sons födelsedag. I framtiden kommer datumet den 2 mars både vara en dag av ljust firande och mörk saknad.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons