Victorias starka ställningstagande – vägrar låta sig skrämmas

Victoria skakade glatt hand med gästerna i Luleå.
Kronprinsessan Victoria låter sig inte skrämmas av coronapaniken. Det visade hon tydligt under en fest hos Norrbottens landshövding.
Annons

Hovet har i flera veckors tid befunnit sig i ett nytt läge. Coronafaran är utbredd över hela världen och tvingar alla sorts människor, både kungligheter och oss ofrälse, att lägga om sina planer för att undvika smittorisken.

Annons

Margareta Thorgren på Hovets informationsavdelning har larmat tidigare för att kronans representanter kan behöva anpassa sig efter sjukdomens härjningar.

– Den här oron för viruset drabbar alla, även kungafamiljen. Det vi gör på Hovet nu är att se över alla uppdrag i vår planering. Som du vet så sköt vi fram representationsmiddagen. Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, sa Margareta.

Annons

Kronprinsessan Victoria i Norrbotten

Men trots spekulationerna på förhand, så blev kronprinsessparets resa till Norrbotten av som planerat. Victoria och Daniel reste norrut på en två dagar lång miniturné på temat hållbarhet.

På schemat fanns bland annat en middag på residenset hemma hos landshövdingen Björn O. Nilsson och hans fru Helena. Där kan man se tydliga tecken på att vår kronprinsessa INTE låter sig styras av coronaskräcken.

Vissa företag och institutioner, både i Sverige och utomlands, har avrått sina företrädare från att skaka hand vid möten med nya människor – allt för att minska på smittrisken.

Men på landshövdingens middag skakade Victoria flitigt i hand med gästerna. Det kan man se på bilderna som togs under tillställningen.

Victoria skakade glatt hand med gästerna i Luleå.
Victoria skakade glatt hand med gästerna i Luleå.

Därför skakar Victoria hand

Hovet har alltså inte infört någon “inte skaka hand”-policy.

Annons

– Vi följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer, säger Ulrika Näsholm på Hovets informationsavdelning.

Middagen verkar dessutom ha varit en uppsluppen historia med varm stämning.

– Den var mycket uppskattad och trevlig, hälsar Ulrika.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Victorias starka ställningstagande – vägrar låta sig skrämmas”

 1. Dorte skriver: 11 mars, 2020

  I Danmark är vi stoppad med att skaka hand, kindkyssa, krama och pussar. Årsak: Vi vill inte spreda corona-virusset. Den danska kungahuset gör det inte heller.


 2. Sara skriver: 11 mars, 2020

  Men detta är väl inte på något sätt ett modigt ställningstagande?! Bara dumdristigt och fyrkantigt gjort, speciellt som Daniel sannolikt tillhör en riskgrupp!


  1. ananas skriver: 11 mars, 2020

   Instämmer.


  2. Birthe Vejrum skriver: 11 mars, 2020

   Sara – enig med dig heri!
   Det er faktisk lidt bisart at tænke på, at Corona Virusset faktisk er den første pandemi, der ikke spredes via de traditionelle fattigdoms veje, men fra de der har råd til at rejse. Og virusset rejser med som blind passager på både fly og luxus-linere, og naturligvis også med cargo.


  3. Anna skriver: 11 mars, 2020

   Det är bara trams, ett sätt att upphöja de kungliga ytterligare…särskilt som de nu tvingats ta skeden i vacker hand och ställa in KP.s namnsdagsfirande pga nämnda virus…


 3. Mön på Kosterön skriver: 11 mars, 2020

  Är säker på att Victoria nogsamt tvättade händerna efteråt, precis som rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten lyder!


  1. HMA skriver: 12 mars, 2020

   Ja, vi får hoppas att alla hon hälsade på hann att tvätta sina händer också före middagen – med tanke på hur många hon tagit.i hand..
   Tycker inte det är modigt – bara respektlöst att utsätta sin omgivning för det..


 4. Inga skriver: 11 mars, 2020

  Vilken underlig rubrik! ”Viktorias starka ställningstagande” – för vad?


 5. josefin skriver: 11 mars, 2020

  Det faller sig väl ganska naturligt att den statliga institutionen kungahuset följer sagda stats rekommendationer – i detta fall Folkhälsomyndigheten o UD sà som presskvinnan säger. Konstigt vore det annars. Det är mao inget som KP tagit ställning till överhuvudtaget.


 6. Katten (FIN) skriver: 11 mars, 2020

  Hon kunde val tanka pa prins Daniel, tycker man.


 7. Marianne skriver: 11 mars, 2020

  Bra Victoria
  Hysterin i samhället är största faran . Låt de sjuka få den hjälp de behöver , men friska människor – lugna er .
  Det dör ju mer än 1000 personer i Sverige varje år i vanlig influensa


 8. Vanessa skriver: 11 mars, 2020

  Så länge människor rör vid handtag, dörrar, pengar, kundvagnar, kaffeautomater, biljettmaskiner, hissknappar och allt möjligt annat som rörs vid av massor med olika människor varje dag så är det helt meningslöst att sluta skaka hand. För att förebygga att corona breder ut sig räcker det med allmän hygien, allt annat är faktiskt överdrivet. Det gäller friska människor. Äldre och immunsvaga personer kan hålla sig i bakgrunden och undvika närkontakt med människor. Jag tycker att det är bra att Victoria skakar hand som vanligt. Folk håller ju på att bli helt irrationellt och hysteriskt när det gäller corona.


 9. ancibergfeldt skriver: 11 mars, 2020

  Josefine håller med dig. Men
  Kungafamiljen har så bra läkare
  så hon är säkert inte orolig.
  Men Daniel får nog hålla avstånd!


 10. En Tanke skriver: 12 mars, 2020

  Tycker nog det varit bättre om hon låtit bli, det är många händer som skakas efter varandra. Även om de flesta inte är riskgrupper så får vi tänka på de som är det. Det är många fler än prins Daniel.
  Ingen anledning att bli hysterisk men att undvika risker är ett enkelt sätt att undvika spridning och därmed hysteri


 11. Ingrid skriver: 13 mars, 2020

  Hon kanske ännu inte blivit informerad.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar