Victorias starka ställningstagande – vägrar låta sig skrämmas

Victoria skakade glatt hand med gästerna i Luleå.

Kronprinsessan Victoria låter sig inte skrämmas av coronapaniken.Det visade hon tydligt under en fest hos Norrbottens landshövding.

Hovet har i flera veckors tid befunnit sig i ett nytt läge. Coronafaran är utbredd över hela världen och tvingar alla sorts människor, både kungligheter och oss ofrälse, att lägga om sina planer för att undvika smittorisken.

Margareta Thorgren på Hovets informationsavdelning har larmat tidigare för att kronans representanter kan behöva anpassa sig efter sjukdomens härjningar.

– Den här oron för viruset drabbar alla, även kungafamiljen. Det vi gör på Hovet nu är att se över alla uppdrag i vår planering. Som du vet så sköt vi fram representationsmiddagen. Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, sa Margareta.

Kronprinsessan Victoria i Norrbotten

Men trots spekulationerna på förhand, så blev kronprinsessparets resa till Norrbotten av som planerat. Victoria och Daniel reste norrut på en två dagar lång miniturné på temat hållbarhet.

På schemat fanns bland annat en middag på residenset hemma hos landshövdingen Björn O. Nilsson och hans fru Helena. Där kan man se tydliga tecken på att vår kronprinsessa INTE låter sig styras av coronaskräcken.

Vissa företag och institutioner, både i Sverige och utomlands, har avrått sina företrädare från att skaka hand vid möten med nya människor – allt för att minska på smittrisken.

Men på landshövdingens middag skakade Victoria flitigt i hand med gästerna. Det kan man se på bilderna som togs under tillställningen.

Victoria skakade glatt hand med gästerna i Luleå.

Victoria skakade glatt hand med gästerna i Luleå.

Därför skakar Victoria hand

Hovet har alltså inte infört någon “inte skaka hand”-policy.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer, säger Ulrika Näsholm på Hovets informationsavdelning.

Middagen verkar dessutom ha varit en uppsluppen historia med varm stämning.

– Den var mycket uppskattad och trevlig, hälsar Ulrika.