Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias stilsäkra midsommarlook – se nya bilderna!

23 jun, 2023, 11:49 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel startade midsommarförmiddagen med ett kungligt uppdrag.

Annons
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Många svenskar har lyxen att vara lediga under midsommarhelgen – vilket för många innebär god mat med vänner och familj, samt sol och bad i den härliga sommarvärmen.

Men så finns det de vars plikt kallar även en dag som denna. En av dem är kronprinsessan Victoria – som inledde midsommarafton med ett kungligt uppdrag.

På fredagsförmiddagen var kronprinsessan på plats vid Stockholms Stadshus för att fira 100-årsjubileet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med kommunfullmäktiges ordförande Olle Burell (S) i samband med invigningen av det nya konstverket Kärlekspar på klippan av konstnären Stina Persson i samband med firandet av 100-årsjubileet av Stockholms Stadshus på midsommarafton.
Kronprinsessan och prins Daniel med kommunfullmäktiges ordförande Olle Burell.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels kungliga uppdrag på midsommar

Tillsammans med prins Daniel och kommunfullmäktiges ordförande Olle Burell invigde kronprinsessan det nya konstverket "Kärlekspar på klippa" av konstnären Stina Persson, som också var på plats.

Annons
Kronprinsessan avtäckte det nya konstverket.

Bronsskulpturen är en hyllning till kärleken och har placerats utanför Stadshusets entré till "De hundrades valv", vilket används som entré till alla tusentals par som vigs i Stadshuset varje år.

Under midsommarafton väntas 200 par ingå äktenskap i Stadshuset, skriver Kungahuset på Instagram.

Stefan Hagdahlk, chef för Stockholm konst och konstnären Stina Persson var på plats.

Victorias stilsäkra midsommarlook – se nya bilderna!

Kronprinsessan bar en fantastiskt vacker skjortklänning med skärp i midjan från favoritmärket By Malina och strålade som vanligt.

Annons

Den ljusblå klänningen med spets nedtill heter "Nia Midi Dress", vilket sajten UFO No More var först med att rapportera om.

Under resten av dagen kommer hela kungafamiljen hålla hus på Haga slott där Victoria, Daniel, Estelle och Oscar har bjudit in nära och kära till ett storslaget midsommarfirande.

Annons