Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias stora besvikelse efter plötsliga vändningen – siffrorna hon inte vill se

19 jul, 2023, 20:19 
Här är siffrorna som kronprinsessan Victoria inte vill se.
Annons

Kronprinsessan Victoria har traditionsenligt firat sin födelsedag på sitt älskade Öland. Som så många gånger förr gjordes detta med en hyllning till Sveriges blivande drottning i form av en konsert.

Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!Brand logo
Oväntade födelsedagskuppen – se Victorias reaktion!

Förra året verkade det dessutom ha skett ett rejält uppsving i antalet tv-tittare. Konserten, som i vanliga fall lockar cirka en miljon tittare, hade då närmare 1,8 miljoner tittare.

Färre såg Victoriakonserten

Men det som verkade vara en succé var i själva verket en missräkning från MMS. Egentligen låg den riktiga siffran på drygt 900 000 tittare, en betydligt lägre siffra än 1,8 miljoner.

Hade den första siffran stämt hade det betytt att Victoriakonserten i år tappat över en miljon tv-tittare. Nu var så inte fallet, men antalet tittare hade ändå minskat med några hundratusen.

Annons

Det är inte en sån kraftig minskning från förra året, det var bara en felaktig siffra som kommunicerades ut av MMS och som korrigerades efter några dagar, säger Stephan Rimér som är ansvarig för Victoriadagarna.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria njuter av årets Victoriakonserten.

Så många såg Victoriakonserten 2023

Enligt MMS såg i år cirka 757 000 tittare konserten på tv och SVT:s streamingtjänst. Även om det är något lägre än förra året så är Stephan Rimér nöjd med siffran.

– Absolut, det är en stabil siffra. Jag vet inte hur många program som har högre tv-tittande mitt i veckan. Det är väl allsången då, säger han.

Vad hade ni siktat på för siffra?

– Vi har inga uttalade mål men hoppas så klart på att fortfarande vara relevanta och fortsätta ha en stor tittarskara.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Victoriakonserten tappar hundratusentals tittare.

Foto: TT

Annons