Victorias stora lycka – glädjebeskedet efter födelsedagen

Victorias stora lycka – glädjebeskedet efter födelsedagen

Kronprinsessan har nåtts av ett glädjande besked efter Victoriadagen.

Bildextra! Victoriadagen genom åren
0:51

Efter reklamen: Bildextra! Victoriadagen genom åren

(0:51)

Slå på ljud

På torsdagen den 14 juli blev vår kronprinsessa 45 år! Och det firades i vanlig ordning med pompa och ståt på Öland.

Det officiella firandet började med att Victoria, prins Daniel, kungen, drottning Silvia och Estelle och Oscar mötte folket utanför slottet Solliden. Det blev både sång, hyllningar och ett å annat skämt av kungen.

Därefter bar det av med kortege till Borgholms slottsruin där Victoriakonserten årligen hålls.

Nu är firandet över för i år. Och det visar sig nu att det blev ett utomordentligt år. Victoria har nämligen nåtts av ett glädjande besked.

Glädjebeskedet till Victoria efter födelsedagen

Det var artisterna Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell och Jonathan Johansson som stod för underhållningen på Victoriakonserten 2022. Publiken jublade till musiken och Victoria "sittdansade". Det blev även en hel del tårar när Victoriapriset delade ut till Ebba Årsjö.

Med andra ord blev kvällen – kvällen bjöd på allt och lite till och det drog in en hel del pengar. Under tv-sändningen av konserten samlades 1,9 miljoner kronor in till kronprinsessan Victorias fond via Radiohjälpen.

Det innebär att det den totala siffran under året nu ligger på 5 972 129 miljoner kronor som allmänheten har skänkt till fonden som är till för barn och unga med funktionsnedsättning i Sverige.

Victoriadagen 2022 – en storsuccé

Men det är inte allt. Även 10 816 gåvor har mottagits och kommer fördelas mellan olika föreningar som arbetar för att minska barns utanförskap och rätten till en aktiv fritid för barn med variationssvårigheter eller kronisk sjukdom i landet.

Tittarsiffrorna på tv-sända Victoriakonserten nästintill fördubblades. I fjol såg omkring en miljon svenskar konserten, men i år lockade den hela 1 767 000 tittare – vilken succé!

Foto: TT