Victorias stora oro – kallar till viktigt möte på slottet

22 jun, 2023, 09:06 
https://image.svenskdam.se/vendela-byline-1.jpg.jpg?imageId=9691201&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Vendela Lönnqvist
Victoria har ett stort intresse för frågor som rör miljön.
Victoria har ett stort intresse för frågor som rör miljön.

De flesta vet att miljön är en viktig fråga för Victoria – och nu hålls ett viktigt möte på slottet just på grund av det.

Annons

Agenda 2030 är en så kallad handlingsplan med mål som FN:s medlemsstater satte 2015.

Handlingsplanen innefattar mål för ett mer hållbart samhälle inom de ekonomiska, sociala och miljömässiga dimensionerna.

Victorias intresse för miljöfrågor

Och just miljön är någonting som kronprinsessan Victoria brinner lite extra för.

Nyligen reste hon till Svalbard i sällskap av den svenska miljöministern Romina Pourmokhtari (L) för att besöka den svenska isbrytaren Oden. De passade även på att besöka en expedition, ledd av svenska forskare, som analyserar snösmältningen i området.

– Jag försöker vara en medveten konsument i mina val, i våra val, som vi gör hemma. Det är inte så lätt att vara konsument och det är inte alltid lätt att leva som man önskar alltid. Men att göra det man kan i det lilla och kanske i det lite större, säger Victoria i en intervju på Svalbard.

Hon menar att det är essentiellt att informera våra barn, men samtidigt inte underskatta deras kunskap och vilja.

Annons

Victoria på viktigt möte

Under torsdagen kallar kronprinsessan till ett viktigt möte på slottet, med fokus på hållbar utveckling. Detta med företräde för statssekreterare Diana Jane och Sigrún Rawet.

Annons
I annonssamarbete med Dermarome