Victorias stora utseendeförändring – har skett bara de senaste dagarna

Victorias stora utseendeförändring – har skett bara de senaste dagarna

Kronprinsessan Victoria är hårt pressad att agera som ledare för landet under coronakrisen.Det kan man också se på de nya bilderna av henne.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria sätts just nu på prov som tronarvinge. Vintern är så hård i år. Sverige befinner sig i ett krisläge på grund av coronaviruset – och folket förlitar sig på monarkin för stöd och vägledning.

Victoria har levt upp till förväntningarna, bland annat genom att besöka Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för att se över det som görs för att skydda landets invånare. Besöket blev dokumenterat för kungahusets officiella Instagram-konto.

 

Och det råder inga tvivel om att Victoria redan nu axlat sin roll som framtida statschef. Det märker Johanna Lejon, modeexpert på Svensk Dam och någon som har stenkoll på hur kronprinsessan klär sig.

– Det är tydligt, och har blivit allt tydligare de senaste dagarna, att Victoria verkligen klär sig för att inte dra fokus från det viktiga och svåra läge Sverige och världen är i nu. Hon vill att fokus ska ligga på det som spelar roll, på det som diskuteras, inte huruvida hon har något nytt eller dyrt på sig. Det är klokt tycker jag. Och det visar hur Victoria verkligen tar sitt uppdrag som blivande statschef på allvar. OCH att hon även förstår hur viktiga kläder är, vad de kan utstråla och markera, då man är kunglig, säger Johanna.

“Hon kommunicerar med kläder”

Men grunden för Victorias nya stil lades långt före coronaviruset började spridas över världen.