Victorias svåra beslut för familjen: "Det kan sluta i katastrof"

Victorias svåra beslut för familjen: "Det kan sluta i katastrof"

Kronprinsessan Victoria står inför ett dilemma.Hon måste göra det bästa för sin familj – och kanske stå för en uppoffring.
Victorias kärleksgest till Daniel fångas på film!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria älskar att resa. Ingen skräll, med tanke på att hon sedan barnsben varit en vetgirig person, ständigt hungrig efter nya intryck och erfarenheter.

Och den reslusten har inte dämpats sedan hon blev maka och förälder. Kronprinsessfamiljen har åkt på flera spännande äventyr tillsammans.

Men hur blir det i år då?

Svårt beslut för kronprinsessan Victoria

Det vankas höstlov för Sveriges skolungdomar. I vanliga fall ett utmärkt tillfälle för bemedlade familjer att packa väskorna och unna sig en tripp utanför landets gränser.

2018 tillbringade Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar höstlovet i drottning Silvias gamla hemland Brasilien. Närmare bestämt i Sao Paulo, där drottningen bodde som barn.

 

LÄS OCKSÅ: Galna förslaget till Victoria och Daniel – stoppade på gatan!

Har avstått från resor

Men 2020 är en historia för sig själv, som bekant. Coronavirusets härjningar har satt ett slags tabustämpel på utlandsresor som inte är absolut nödvändiga. Faktum är att hela kungafamiljen (med undantag för prinsessan Madeleine och familj) har avstått från utlandsresor sedan krisen drog igång.

Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Dam, tror att Victoria även under höstlovet kommer att sätta stopp för alla tankar om en längre resa.

– Victoria och Daniel har alltid varit otroligt måna om att ta ledig från kungliga uppdrag när Estelle har lov. Då prioriterar de familjeitd och skulle situationen vara en annan skulle kronprinsessan förstås ta med sig barnen och åka till Madeleine på höstlovet. Hon har ju inte ens hunnit se sin systers nya hus än! Men i dagens läge när alla har iphones, och ber om selfies till höger och vänster, är en så lång utlandsresa helt utesluten för Victoria. Det skulle helt enkelt sända ut fel signaler med tanke på coronaviruset. Många människor, runt om i världen, befinner sig långt ifrån sina släktingar just nu och avstår från att resa för att minska smittspridningen. Om Victoria skulle fångas på bild på ett flygplan skulle nog många människor reagera och kritisera beslutet. Det skulle helt enkelt kunna sluta i katastrof, säger Ellen.

 

 

LÄS OCKSÅ: Ewa Westling fick säga ifrån och rädda Victoria: “Såg hur hon led”