Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias tuffa natt - kan inte vänta mer

10 jul, 2023, 08:30 
Felicia Plåt
Victoria och Estelle
Victoria fyller år den 14 juli. Foto: TT

Imorgon börjar Victoriaveckan!

Annons

mNu är sommaren äntligen här, semestern har börjat och det är bara glada miner ute på gator och torg. Solens strålar har verkligen tagit över Sverige så även badkrukorna badar runt om i landet.

AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Victoriaveckan

Ett ställe där det badas ordentligt är på semesterparadiset på Öland. Den lilla ön fylls med glada och förväntansfulla turister och en och en annan husbild eller husvagn.

Det är alltid roligt och lite pirrigt i magen under sommaren, allt blir lite roligare och lite mer mysigt. Vad kan då inte vara bättre än att även fylla år under de somriga dagarna. Det är många som är lyckligt lottade med detta, en av dem är vår egen kronprinsessan Victoria.

Varje år firas kronprinsessan på Öland och det blir en hel vecka fylld med hälsosamma aktiviteter som Victoriavandringen, Victoriagolfen och Victorialoppet. Allt för att inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil. Och det hela går av stapeln under tisdagen den 11 juli.

Annons

Stora firandet den 14 juli

Allt leder sedan upp till kronprinsessans födelsedag den 14, juli, som är en riktigt händelserik dag. Dagen börjar med ett stort firande på Solliden där Victoria och familjen brukar tas emot av svenska folket.

Sedan är det dags för den kungliga kortegen som under förra året blev en tradition. Kronprinsessan Victoria åker då tillsammans med prins Daniel och barnen genom Borgholm som då är fyllt av människor och svenska flaggor. Det hela leder sedan till kvällens stora happening, Victoriakonserten.

Victoria och Estelle
Bara glada miner under Victoriadagen.

Här bjuds det på musik, i år från bland annat, Petter, Marcus & Martinus och Linne Henriksson. Konserten direktsänds på SVT i ledning av Yvette Hermundstad.

Victoria delar även ut det ärofyllda "Victoriapriset", som är ett av de största idrottspriser vi har i Sverige. Det delas ut till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året. I år är det ishockeyspelaren Erik Karlsson som kommer ta emot utmärkelsen.

Nu är väntan äntligen över

Ja, ni hör, Victoria har en riktigt stor vecka framför sig med en massa skoj och fest. Och vi tror att Victoria, precis som alla andra födelsedagsbarn, kommer ha svårt att sova inatt. Det är alltid pirrigt inför en så stor, rolig och händelserik födelsedagsvecka. Hon har väntat ett helt år, nu är den äntligen här igen.

Annons