Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på kronprinsessan Victoria väcker reaktioner: ”Men vad har hänt?!”

14 apr, 2021, 14:00 
Kronprinsessan Victoria

Det är inte många som har upptäckt skillnaden... Men den nya bilden avslöjar kronprinsessan Victorias utseendeförändring.

Annons
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!Brand logo
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!

De har varit av och på. Men mest av. Det är inte många gånger det senaste året som kronprinsessan Victoria har burit sin vigselring och sin förlovningsring offentligt. Och det trots att hon flera gånger har talat om hur mycket de betyder: De är ju den konkreta symbolen för hennes och prins Daniels kärlek.

Kronprinsessan Victoria med sin vigselring och förlovningsring
Augusti 2020: Kronprinsessans kärleksringar gjorde ett sällsynt gästspel.

Men i går – ja, i går hände det!

Under Victorias och Daniels digitala möte med Hello World, en ideell förening som ordnar sommarläger för barn, gick den stora briljanten på kronprinsessans vänstra ringfinger inte att undgå!

Annons
Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Möte Hello World
Ringarna ser ut att ha blivit lite för stora, och halkat lite på sned. Men nu glimmar de i alla fall där de ska: På Victorias vänstra ringfinger.

Men de där ringarna har alltså väckt lika stor uppmärksamhet under sin långa frånvaro och det är många som har undrat över kronprinsessan Victorias beslut att inte bära dem.

Kronprinsessan Victoria utan vigselring och utan förlovningsring
Utan ringar. Det är så här vi är vana att se kronprinsessan Victoria.

Därför bär kronprinsessan Victoria inte sina ringar

Victoria har aldrig kommenterat den här frågan själv, men det är känt sedan tidigare att hon har någon form av kontaktallergi. För några år sedan kunde man se att hennes hud var röd och lite fnasig på vänster ringfinger, precis där ringarna skulle ha suttit.

Annons

Alla som bär ringar vet att fukten blir kvar under och har man lätt för att få eksem är det knappast optimalt – särskilt inte nu när vi tvättar och spritar händerna så ofta.

Kanske har det också varit en hygienfråga för kronprinsessan Victoria. De som jobbar i vården får ju till exempel inte bära ringar, eftersom de kan bli fäste för virus och bakterier.

Men nu har Victoria alltså låtit plocka fram sina dyrgripar ur säkerhetsskåpet igen: Kärleken blomstrar – i alla fall på hennes vänstra ringfinger!

Fakta/ Kronprinsessan Victorias vigselring och förlovningsring

Det var den här förlovningsringen som Daniel trädde på kronprinsessan Victorias finger i februari 2009.

Hovet har aldrig uttalat sig om vem som har designat dem, men vi vet att de är gjorda i platina. Förlovningsringen har en stor och maffig rundslipad briljant och vigselringen ett band av 25 mindre briljanter runtom hela ringen, vilket gör den till en så kallad eternityring.

Annons
Kronprinsessan Victoria förlovningen 2009
Vem hade trott att den här ringen skulle bäras så lite?

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.

Annons