Victorias vändning med Sofia – därför har relationen ändrats

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia

Det tar tid att vinna Victorias förtroende – och Sofia var mest känd som Stureplansprinsessa. Men så fort de träffats så löste det sig!

 

I sommar firar prinsessan Sofia fem år i kungafamiljen – det var ju 2015 som hon tog detta jättekliv och växlade om till ett helt annat sorts liv.

Då hade hon och prins Carl Philip redan varit ett par i sex år, och hennes framtida familj hade hunnit lära känna henne bra.

Det som är utmärkande för kungafamiljens relationer är ju att de i extremt stor utsträckning bygger på förtroende och lojalitet. De släpper verkligen inte vem som helst över bron.

Victorias första möte med Sofia

Den allra första tiden efter att prins Carl Philip och prinsessan Sofia började träffas togs hon förstås emot med stor värme, men ändå aningen avvaktande, även av kronprinsessan Victoria.

Sofia, som då var 24 år och hette Hellqvist i efternamn, hade ju synts i en dokusåpan Paradise Hotel och i media beskrevs hon ofta som något av en Stureplansprinsessa.

carl philip sofia nationaldagen

Sofia och prins Carl Philip första möte ägde rum över det där berömda lunchbordet på Pepes Bodega i Båstad.

Men så fort Victoria fått tid att lära känna prins Carl Philips nya kärlek, så vände det. För den Sofia hon mötte var dalkullan med det med varma hjärtat och båda fötterna stadigt på jorden. Och det blev ju inte sämre av att kronprinsessan såg att Sofia gjorde hennes lillebror så lycklig!

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.