Victorias vändning med Sofia – hovets dokument visar

Victorias vändning med Sofia – hovets dokument visar

Sofia skulle delta i mötet tillsammans med kungaparet, men nu får de sällskap av Victoria.
Se filmen: Victoria och Daniel är tillbaka efter semestern!
Slå på ljud

Efter en vår och sommar med mindre än någonsin att göra för de svenska kungligheterna är vi nu uppe i en minst sagt upptagen höst. Kungen har haft uppdrag i stort sett varje vardag de senaste veckorna, och även Daniel har jobbat flitigt med att synas och till exempel stötta svenskt näringsliv.

En av de som har haft förhållandevis lite att göra har varit kronprinsessan, som fick ta ett stort ansvar under våren då hon inte tillhörde en riskgrupp så som kungaparet. Även Sofia har fått ta ett steg tillbaka, men det verkar det vara slut på nu. På hennes schema står jobb med juryn för Svenska hjältar-galan och prinsparets stiftelse, men hon ska även delta i möte för Global Child Forum tillsammans med kungaparet.

Där får den trion nu förstärkning, av ingen mindre än kronprinsessan.

Från början var det bara kungen, Silvia och prinsessan Sofia som stod uppskrivna som deltagande i hovets kalender, men Victoria som inte hade särskilt många uppdrag den här veckan ansluter nu även till Global Child Forum-mötet.

Victoria och Sofia trivs alltid bra ihop och älskar att göra uppdrag tillsammans!

Kronprinsessan Victorias uppdrag syns inte

Förra veckan berättade Margareta Thorgren att de inte kommer skriva ut allt i kalendern och inte skriva ut det så långt i förtid alla gånger. Det är en del av deras coronastrategi, då kungahuset vill kunna undvika att det bildas onödiga folksamlingar när kungligheterna är ute på uppdrag. Att undvika folksamlingar är ju säkrare för alla inblandade, nu när coronaviruset ökar i många europeiska länder och många fruktar samma utveckling hemma i Sverige.

– Det är många arbetsuppgifter som väntar framåt, både för kungaparet och kronprinsessparet under hösten. I kalendern på vår hemsida presenteras endast ett urval av officiella uppdrag som genomförs. Alltså exempelvis inga internmöten, inte heller alla externa möten, stiftelseuppdrag, förberedelser, planering, administrativt arbete och så vidare. Covid-19 gör även att vi inte kan vara lika transparenta i kommunikationen som vi brukar vara, säger Margareta Thorgren om höstens planering.

Foto: TT