Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias väninna har bytt Stureplan mot Colombias slum

03 maj, 2007, 17:08 
Kronprinsessan Victorias barndomsvän Josephine Genétay tröttnade på det ytliga jetset-livet och hjälper nu gatubarn i Colombias slum.
Annons

Drottning Silvia och Agneta Génetay stod varandra mycket nära, och det var ett hårt slag för drottningen då väninnan gick bort i cancer. Sedan dess har Silvia stöttat sin guddotter Josephine genom uppväxtåren. Men många gånger har Josephine känt sig vilsen och sökt fylla tomheten med ett glamouröst men dock ytlig, liv.

– Jag levde som en prinsessa och pendlade mellan nattklubbar, Oscarsgalor och modeveckor i Milano och New York, berättade Josephine i en intervju i den colombianska tidningen El Tiempo.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men vid 30 har kronprinsessan Victorias barndomskamrat ändrat kurs totalt och styrt in på en annan livsväg, långt bort från premiärernas röda mattor. I dag tar Josephine avstånd från sitt tidigare liv, där champagnen flödade och jetsetkalasen avlöste varandra.

Josephine hjälper gatubarn i Colombia

Idag ägnar Josephine sitt liv åt att hjälpa gatubarn i Colombias slum.

– Alla sa att jag var galen. De sa att jag skulle bli kidnappad. Men jag ringde min gudmor och hon gav mig numret till Diana Cerón, ordförande för stiftelsen Mentor i Colombia, säger Josephine, som genom hjälparbetet inte bara funnit lyckan utan också den stora kärleken. Mitt i den sydamerikanska misären mötte hon Anderson Zapata, en enkel man från Medellín, vars far var polis men mördades av knarklangare.

I sommar följer Anderson med Josephine hem till Sverige.

– Jag har aldrig känt mig så älskad och jag vet att kungafamiljen kommer att acceptera honom!

Foto: Charles Hammarsten

Annons