Victorias vänner – så lever de idag

Victorias vänner – så lever de idag
NU GRATIS

Den slutna cirkeln kring Victoria är lika ogenomtränglig som alltid. Det är inte många nya ansikten som dyker upp i det här gänget. Vi har kartlagt vad kronprinsessans väninnor sysslar med i dag.

De är mammor, de är förmögna – och de jobbar med vitt skilda saker. Victorias tjejkompisar tillhör några av landets mest förmögna familjer, och flera är söner och döttrar till kungaparets närmaste vänner. Med åren har hennes vänner stadgat sig, fått barn och gjort karriär. Men lojaliteten är fortfarande orubblig.

Här är en unik kartläggning av kronprinsessans innersta krets – och vad de sysslar med idag!

Caroline Dinkelspiel

Caroline Dinkelspiel, 40, hette Svedin innan hon gifte sig med Peder Dinkelspiel. Hon jobbar med inköp på TV4. I dag har paret tre barn och sägs vara sugna på att flytta till de moderna våningarna invid Stureparken.

Liksom kronprinsessan Victoria studerade Caroline i USA. Hon har läst juridik och siktade på en karriär som advokat.

Caroline Nilsson

Caroline Nilsson, 39, har känt Victoria sedan barnsben och de umgås regelbundet. Carolines föräldrar Björn och Agneta Kreuger var mycket nära vänner med kungaparet.

När Björn Kreuger gick bort ärvde Caroline och hennes lillasyster Charlotte omkring 600 miljoner. Victoria och Daniel lånade flera somrar Carolines fina sommarhus på Älgö i Stockholms skärgård. Huset är nu sålt men minnena är många därifrån.

Läs också: Se bilderna från Victorias och Daniels glammiga kväll med hertigparet

Caroline har satsat på en karriär som smyckedesigner och är grundare av egna – och mycket framgångsrika – märket Kreuger Jewellery. Smyckena bärs för övrigt ofta av kronprinsessan.

Martina Bonde Liska

Martina Bonde Liska, 39, gick i Enskilda Gymnasiet och var klasskamrat med kronprinsessan Victoria. Martina arbetar på Arvid Wærners Begravningsbyrå på Östermalm i Stockholm.

Läs också: 7 kärleksfulla bilder på Victoria och lillprins Oscar

Ett stenkast därifrån bor familjen Bonde Liska i en vacker sekelskiftesvåning. Hennes man Karl Liska, 33, jobbar med equity sales på Erik Penser Bankaktiebolag.

Leoni Persson


Leoni Persson, 40, är styrelseledamot i Leoni Persson Interör AB. Storebror Adam Gillberg, 45, är styrelsesuppleant i företaget. Adam sitter i nio bolagsstyrelser. Störst är Mowic AB som omsätter 26 miljoner kronor.

Läs också: 25 fantastiska bilder från Victoria och Daniels äktenskap

Leoni är gift med H&M-arvtagaren och vd:n Karl Johan Persson. Paret har två barn. Victoria och Daniel med familj semestrar ofta ihop med Karl-Johan och Leoni i jetsetorten Saint-Tropez på franska Rivieran.

Anna Jussil Broms

Anna Jussil Broms, 39, var skolkamrat med kronprinsessan Victoria. I dag är hon advokat och medlem i DLA Pipers Immaterialrätt & Teknologi och Corporategrupper.

Hon är främst inriktad på kommersiella avtal avseende IT, teknologi, immateriella rättigheter, media, franchise och distribution. Hon företräder såväl större globala koncerner som små och medelstora företag. Anna är bland annat aktiv inom byråns corporate-grupp med fokus på företagsförvärv.

Läs också: Kronprinsessan Victorias starka ord: “Aldrig mer”

Tidigare arbetade hon som gästföreläsare i medierätt på Stockholms universitet. Bor i villa i Bromma med sin familj. Maken, Michael Broms, 46, är son till kungavännerna, direktör Axel och Catherine Broms. Annas svärmor arbetade tidigare vid hovets presstjänst.

Josephine Zapata Génetay


Josephine Zapata Génetay, 40, är drottning Silvias guddotter och nära vän till både Victoria och Madeleine. En rad tragedier har kantat Josephines väg. När hon var åtta år dog hennes mamma Agneta i cancer. Modern var bästa väninna med drottningen och fadern var affärsman och reste mycket. Silvia ryckte in som extra stöd.

Det var med hjälp av sin gudmor som Josephine började arbeta för stiftelsen Mentor. Josephine har alltid varit en driftig tjej och har imponerat med sitt engagemang för barn och ungdomar i Colombia – och stenhårda brasilianska danskampsporten capoeira.

Läs också: Se bilderna – kungen av Ockelbo har kommit hem!

Liksom kronprinsessan Victoria gifte hon sig med en personlig tränare, Anderson Smith Zapata Diaz, 35, en enkel man från Medellín vars far var polis och mördades under knarkkungen Pablo Escobars storhetstid.

I dag är Josephine manusförfattare och i sin blogg har Josephine delat med sig om hur det är att leva med ADHD. I dag bor paret med sonen Leon, 2, i en nybyggd våning på Kungsholmen i Stockholm med utsikt över Mälaren.

Andrea Brodin

Andrea Brodin, 40, är nybliven mamma till lilla Isabella, 4 månader. Samtidigt driver hon inredningsföretaget By Andrea, där hon säljer sina egendesignade inredningsdetaljer som doftljus, tallriksunderlägg och brickor.

Pappa till Isabella är schweiziske sambon Cedric Notz, 42, som hon träffade på prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllop. Till familjen hör också Andreas äldre barn, Diana, 10, och Ivar, 8, från äktenskapet med Niklas Engsäll.

Kronprinsessan Victoria är gudmor till Diana. Andrea får snart ett nytt projekt att inreda. Hon och Cedric har köpt ett hus på Lidingö och flyttar från stan. Kungavännerna, Jeje och Putzi Brodin, är förstås glada att allt har gått så bra för dottern.

Läs också:

Filmklipp! 7 kungliga tal vi aldrig glömmer

14 oförglömliga kärleksbilder på Victoria och Daniel

Foto: IBL, Stella pictures