Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias vänner tar över näringslivet

04 apr, 2017, 18:30 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Vilket spännande kontaktnät Victoria har.
Annons

Kronprinsessan Victorias krets fylls allt mer av mäktiga personer. I samband med att fler och fler näringslivstoppar lämnar över fanan till sina barn, får kronprinsessan också ett allt större kontaktnät av personer i näringslivets absoluta toppskikt.

Sedan flera år tillbaka har en av kronprinsessans Victorias allra närmsta vän, Karl-Johan Persson, varit vd för Hennes & Mauritz. Under mitten av 2000-talet tog en annan av hennes vänner över makten i familjeföretaget. Cristina Stenbeck tog över ordförandeskapet i Kinnevik, och sitter nu som styrelseledamot. Enligt Svenska Dagbladet har aktiekursen för Kinnevik stigit med över 1000 procent sedan hon tog över. Numera bor hon dessutom i Sverige.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Christina Stenbeck.

Nyligen tog även systrarna Schörling över efter deras pappa.

Det var under 2016 lämnade hennes pappa Melker Schörling sin ordförandepost i företaget Hexagons styrelse. När nya medlemmar till styrelsen skulle nomineras valdes Sofia Schörling Högberg in i styrelsen tillsammans med sin lillasyster Märta Schörling Andréen. Hexagon är sfärens viktigaste bolag, och nomineringarna visar att den nya generationen Schörling kommer att ta tydliga roller i företaget.

Annons

Sofia Schörling Högberg är sedan länge vän med kronprinsessan Victoria och är dessutom gift med en av kronprinsessans tidigare klasskompisar från gymnasietiden. Victoria och Daniel var självklara gäster vid deras bröllop. Märta Schörling är vän med prinsessan Madeleine.

Louise Lindh med maken.

En makthavare som i lugnare tempo lämnar över till sina barn är Fredrik Lundberg, vd för Lundbergföretagen. Hans dotter Louise Lindh och hennes make är nära vänner till kronprinsessan Victoria. Och nu tar Louise dessutom mer och mer ansvar för familjens företagsarv. Hon är numera vd för familjens företag Fastighets AB L E Lundberg.

En mäktig grupp människor som alla har stark koppling till kronprinsessan sedan unga år.

Läs också:

Foto: IBL

Annons