Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias varma ord till Carolina Klüft: "En kämpe!"

20 okt, 2017, 10:02 
Kronprinsessparet på Karolinska institutet.
Annons

Alla barn borde röra på sig en timme om dagen, och äta 400 gram frukt och grönt. Men det är det få svenska barn som kommer upp i. Sverige är i dag ett av Europas mest stillasittande länder och svenska fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid. Det vill kronprinsessan Victoria och prins Daniel ändra på med sin stiftelse Generation Pep och idag, två år efter starten, äger det första Pep Forum rum i fullsatta Aula Medica på Karolinska institutet i Stockholm. Kronprinsessparet har precis kommit hit (Haga slott ligger bara 5 minuter bort) och de har samlat beslutsfattare och samarbetspartners för en halvdag om barns och ungdomars hälsa. Generation Peps vision är ju att alla unga ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang. Att samla och ena krafter från hela samhället är en stor och viktig del av detta, säger prins Daniel.

Bland talarna finns socialminister Annika Strandhäll och Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck. Dessutom är nyblivna tvåbarnsmamman Carolina Klüft är en av moderatorerna. Och hon fick beröm av Victoria.

– Carro, du är en kämpe, det vet vi alla! Det är ju inte många dagar sedan du födde ditt andra barn. Tack för att du är här!

Foto: IBL

Annons