Viktiga dagen för Chris – då avgörs allt

Chris har ett konto på Instagram!

Svenska kungligheter förväntas avstå från politiska åsikter offentligt, men prinsessan Madeleines make Chris O´Neill har valt att öppet uttala sig om Donald Trump.

Sedan valet 2016 är Donald Trump president i USA. Under sin tid som president har han fått en enorm mängd människor emot sig, däribland prinsessan Madeleines make Chris O´Neill.

Det var i januari 2017 som vi fick veta vad Chris egentligen tycker om USA:s president. Vännen och modeskaparen Giancarlo Giammetti delade vidare ett inlägg från Chris O´Neills privata Instagram. Giancarlo Giammetti, vars konto vid tidpunkten hade 338 000 följare skrev “Well said”. Chris O´Neill själv kommenterade ett hjärta på vännens inlägg.

Chris O´Neill har ett privat Instagramkonto

Kontot som inlägget kommer ifrån är låst och privat, med enbart Chris närmaste krets som följare. I inlägget skrev han “I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa” och tillägger: ”Du kommer att vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från”.

I Sverige förväntas kungligheter avstå från politiska kommentarer och utspel. Men eftersom Chris O’Neill tackade nej till en kunglig titel för att kunna vara friare i sin roll, har han heller inget ansvar att hålla tyst om sina politiska åsikter.

Om några månader är det återigen dags för presidentval i USA, och Chris O´Neill hoppas med all säkerhet på att Donald Trump förlorar. Den 3 november avgörs allt och vi kan garantera att Chris sitter och håller tummarna för att någon annan tar hem segern.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: