Viktiga dagen för Chris – då avgörs allt

Chris har ett konto på Instagram!

Svenska kungligheter förväntas avstå från politiska åsikter offentligt, men prinsessan Madeleines make Chris O´Neill har valt att öppet uttala sig om Donald Trump.

Sedan valet 2016 är Donald Trump president i USA. Under sin tid som president har han fått en enorm mängd människor emot sig, däribland prinsessan Madeleines make Chris O´Neill.

Det var i januari 2017 som vi fick veta vad Chris egentligen tycker om USA:s president. Vännen och modeskaparen Giancarlo Giammetti delade vidare ett inlägg från Chris O´Neills privata Instagram. Giancarlo Giammetti, vars konto vid tidpunkten hade 338 000 följare skrev “Well said”. Chris O´Neill själv kommenterade ett hjärta på vännens inlägg.

Chris O´Neill har ett privat Instagramkonto

Kontot som inlägget kommer ifrån är låst och privat, med enbart Chris närmaste krets som följare. I inlägget skrev han “I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa” och tillägger: ”Du kommer att vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från”.

I Sverige förväntas kungligheter avstå från politiska kommentarer och utspel. Men eftersom Chris O’Neill tackade nej till en kunglig titel för att kunna vara friare i sin roll, har han heller inget ansvar att hålla tyst om sina politiska åsikter.

Om några månader är det återigen dags för presidentval i USA, och Chris O´Neill hoppas med all säkerhet på att Donald Trump förlorar. Den 3 november avgörs allt och vi kan garantera att Chris sitter och håller tummarna för att någon annan tar hem segern.