Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vilka väljer Victoria och Daniel som gudföräldrar?

15 mar, 2012, 11:11 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Baby-yran som nu råder i Sverige är bara början på festligheterna. Snart kommer den prinsessan Estelle att iklädas den traditionsenliga dopklänningen i linnebatist och kungligheterna kommer att trängas i Storkyrkan. Men vilka väljer kronprinsessan Victoria och prins Daniel till faddrar?

Minst fyra personer kommer att väljas ut och tillfrågas, men det kan bli många fler. Danmarks arvprins Christian av Danmark har sju faddrar och arvprinsessan Ingrid Alexandra av Norge har sex gudföräldrar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Danmarks, Norges och Hollands kronprinspar är de står som närmast kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Prins Carl Philip tippas också bli ombedd att bli fadder.
Annons

Den svenska tronarvingen kommer med stor sannolikhet att få kronprins Frederik av Danmark och kronprins Haakon av Norge som faddrar. Banden mellan kronprinsessan och de båda nordiska kronprinsarna är stark och hon är fadder till bådas första barn.

Faster Anna – ett hett tips

Dessutom kommer en eller två ur den närmre familjen att få frågan om fadderskap. För att även prins Daniels familj ska känna sig inkluderade kommer troligtvis den nyblivna fastern Anna Westling bli tillfrågad samt möjligtvis även prins Carl Philip.

Anna Westling, här med maken Mikael, är ett annat hett tips.

Så vilka fler kommer att bli utvalda? Chansen är stor att det blir någon ut det nederländska kungahuset, antingen kronprinsessans femmänning Willem-Alexander av Nederländerna eller hans fru Máxima. Kronprinsessan Victorias väninnor får nog stå över från hedersuppdraget denna gång, men kanske blir någon av dem utvald om det blir fler små bebisar i framtiden för kronprinsessparet.

Själv är kronprinsessan Victoria gudmor till 14 barn, fem av dem är prinsar och prinsessor och nio är barn till kronprinsessans släktingar och vänner.

Av Margareta Heed

Foto: IBL

Läs även:

Annons