Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vilken fredags-feeling! Se filmen när Victoria flossar loss

26 okt, 2018, 12:00 
Så häftigt. Så härligt. Och så oväntat! Missa inte vår unika film där kronprinsessan Victoria och prins Daniel flossar loss...
Annons

Så har vi aldrig sett Victoria och Daniel förr! För här står de mitt i ett gungande publikhav och släpper loss till David Guettas monsterhit “Like I do”. Hon i ny marinblå manchesterkostym och han i dubbelknäppta kritstreck. Vilket tryck det blev i bänkraderna! Och efter tre intensiva minuter avslutade Daniel med ett brett leende och en cool dab.

Fast helt lätt att hänga med i alla movesen var det ju inte. Nya trenddansen ”Flossa” är svårare än den ser ut, särskilt när det ska gå snabbt…

Se filmen här:

Musiken pumpade i Aula Medica och kronprinsessan Victoria och prins Daniel släppte loss. Vilket tryck det blev!
Musiken pumpade i Aula Medica och kronprinsessparet släppte loss. Vilket tryck det blev!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är tur att Victoria och Daniel har en egen liten dansexpert hemma på Haga… Prinsessan Estelle, 6, visade redan när hon började skolan i augusti att hon och hennes kompisar kan det där med att flossa.

Annons
Prinsessan Estelle och hennes kompisar flossade framför fotograferna.
Prinsessan Estelle och hennes kompisar flossar framför fotograferna.

Fokus för Victorias och Daniels stiftelse Generation Pep är att få små och stora att röra på sig – helst en timme varje dag – och när de denna eftermiddag arrangerade sitt Pep Forum i Aula Medica på Karolinska Institutet handlade det mycket om vardagsrörelsen, maten och skärmtiden. Och om den stora ojämlikheten när det gäller barns och ungas hälsa.

Victorias och Daniels stiftelse Generation Pep har funnits i drygt två år och arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barns och ungdomars hälsa.
”Kom igen nu, Sverige!” Victorias och Daniels stiftelse Generation Pep har funnits i drygt två år och arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barns och ungdomars hälsa.

”Victorias dansglädje smittade, det var svårt att stå still!”

Själva visade kronprinsessparet alltså att de lever som de lär när de hängde med i pausdansen. Musiken pumpade och det var svårt att stå still när man såg Victorias och Daniels dansglädje.

Annons
Det var här, på Aula Medica på Karolinska Institutet, som kronprinsessan Victoria och prins Daniel flossade loss.
Det var här, i Aula Medica på Karolinska Institutet, som kronprinsessan Victoria och prins Daniel visade upp sina moves.

– Varje steg räknas. Och varje steg behövs! sa kronprinsessan med eftertryck i sitt bejublade inledningstal.

Kronprinsessan Victoria i talarstolen under Pep Forum i Aula Medica på Karolinska Institutet.

– Det är vi som måste se till att alla barn får möjlighet att uppleva glädjen med att röra på sig. Och därmed lägga grunden till ett friskt och aktivt liv. Den möjligheten måste finnas oavsett var man växer upp. Och oavsett ekonomiska, sociala eller fysiska förutsättningar.

Annons
Kronprinsessan Victoria på scenen under Pep Forum på Karolinska Institutet.

Tre timmar senare avslutade prins Daniel dagen med orden:

– Vi drog igång Generation Pep när vi såg de ojämlika hälsoskillnaderna. Men efter att ha hört er här idag så känner jag hopp!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under Pep Forum på Karolinska Instiutet.

FAKTA – Så här gör man när man flossar

Du ska ha raka armar och knutna nävar. Och sedan ska du svänga armarna från sida till sida, omväxlande bakom och framför kroppen, samtidigt som du svänger höfterna från sida till sida i motsatt riktning. Att det kallas just för flossa beror på att dansen fått sitt namn efter tandtråd – floss på engelska.

Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT

Annons