Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vilken kunglig hyreshöjning! Från 3 864 till 140 000 kronor

15 jan, 2010, 07:57 
Agneta Nisbeth
Annons
Prins Michael av Kent säljer arvegods för att klara av att betala hyran.
Prins Michael av Kent säljer arvegods för att klara av att betala hyran.

Avundsjukan har vuxit sig starkare och starkare. Så nu får prinsparet av Kent smaka på hur det känns att betala för sig. Vad hjälper det att våningen var en bröllopsgåva från drottning Elizabeth.

Från och med den 1 januari i år betalar prins Michael och prinsessan Marie-Christine en marknadsmässig hyra för sin våning i Kensington Palace.

– Folk skvallrar så mycket om att vi inte betalar för vårt leverne, nu får det vara nog!

Prins Michael är inte glad över att trycket från det engelska folket blivit så hårt att drottningen har fått ge efter. Som vi har berättat tidigare så sålde prins Michael nyligen en hel del av sitt arvegods, för att, som det ryktas, få hjälp till att betala hyran. Det som stack mest i folks ögon var att prins Michael av Kent bara betalade  3 864 kronor i månaden för sin femrummare samtidigt som 14 miljoner av skattebetalarnas pengar gick till underhåll på palatset. Fr o m den 1 januari får prins Michael nu en faktura på 140 000 kronor en gång i månaden.

Att våningen var en bröllopsgåva från drottning Elizabeth vid bröllopet i juni 1978, ja, det får nu vara glömt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Österlind

Foto: All Over Press

Annons